Ekonomija

Sindikat Metalskih radnika: Penzionisanje radnika KAP-a je izgovor za diskriminaciju

Kako su kazali, ovaj oblik diskriminacije je Ustavom, zakonom i međunarodnim propisima zabranjena i kažnjiva.

“Republički odbor Sindikata metalskih radnika Crne Gore najoštrije osuđuje postupak menadžmenta Kombinata aluminijuma Podgorica u stečaju, kojim je raskinut radni odnos dijelu radnika ove fabrike, među kojima je i predsjednica Sindikata KAP-a, koleginica Sandra Obradović. Imajući u vidu činjenicu da je koleginica Obradović već duže vrijeme stoički podnosila teret svog sindikalnog angažmana, nije teško zaključiti da je i ovaj potez menadžmenta kruna ranijih pokušaja da je kroz zastrašivanje, pritisak, umanjenje zarade i druge okolnosi obeshrabre i stave u bezizlazan položaj. Ovoga puta, naime, pritisci i zastrašivanja dobijaju epilog u vidu rješenja o prestanku radnog odnosa samohranoj majci i predsjednici Sindikata”, ocijenili su iz ovog sindikata. 

Oni su poručili da će se zajedno sa svim kolegama iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore svim dozvoljenim sredstvima boriti za zaštitu prava Obradović koja joj pripadaju po osnovu rada i očuvanje sindikalizma i sindikalnih aktivista u Crnoj Gori, kao i za prava ostalih kolega. 

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Ovo je čist dokaz daOvo je čist dokaz da rukovodstvo sindikata misli samo na svoje članstvo. Đe ste bili kad su nas 420 radnika na ovaj isti način činili diskriminaciju tj. izbaili sa posla bez naše volje, bez stana, bez otpremnine, umanjene penzije bez obeštećenja po tom osnovu, na naša radna mjesta su došli drugi ljudi. To što je Sandra… Više »

Send this to a friend