Sindikat Novita: Nalazimo se u teškoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji

Komentari (0)
A A A
Ni nakon deset mjeseci status radnika kompanije  "Novito", još uvijek nije riješen. Predsjednica Sindikata te kompanije Dijana Savurdić podsjeća da radnici te firme od juna prošle godine nijesu primali zarade, dok im doprinosi za obavezno osiguranje nijesu uplaćeni pune dvije godine. 

“Nalazimo se u nezavidnoj ekonomskoj i finansijskoj situaciji. Firma postoji samo na papiru, jer je sve svoje objekte predala kompaniji "Voli" d.o.o. i tako radnike ostavila bez radnih mjesta iz razloga koji su još uvijek nepoznati. Podaci o sumnjivoj transakciji i dalje su pod velom tajni. Da li neko treba da snosi odgovornost za oko 40 radnika, čije su knjižice još uvijek u Firmi? Nadam se da će sud presuditi, pošto mi to nismo u mogućnosti”, istakla je Savurdić u saopštenju dostaljenom CdM-u.

Ona podsjeća da je postupak pred Osnovnim sudom u toku, te se nada i da će sud postupiti profesionalno, uzimajući u obzir njihov trenutni status i položaj. 

“Za razliku od ostalih državnih institucija koje nisu uradile baš ništa, bez obzira na sva naša obraćanja. Naredno ročiste zakazano je za 24.april i nadamo se da će Sud konačno riješiti ovu nehumanu situaciju u kojoj smo se, ni krivi ni dužni, našli. Sramno je da advokatska kancelarija Novita sudskim putem, bez problema, naplaćuje dugovanja od građana, a mi još čekamo. Pitamo se do kad ovako, gospodo inspektori, državni tužioci i svi drugi nadležni, kojima smo se obraćali? Da li čekamo da sve padne u zaborav? IIi ćete konačno sagledati sveukupnu situaciju i preuzeti sve potrebne mjere kako bi konačno zaštitili zaposlene", zaključila je ona. 

 
Tweet
0
Ključne riječi:
Najnoviji komentari
  • Doktorica Trgovinski lanac, osobito onaj sa većinskim prehrambenim namirnicama može da propadne samo ako je pokraden ili ako ga vodi idiot! prije 2 years 3 dana
    0 0
  • Advertisment