Ekonomija

Sjutra blokada kružnog toka na Zabjelu

Predstavnik penzionera KAP-a, Nikola Raković, kazao je agenciji Mina-business da će bivši radnici od 11 do 12 sati blokirati sabraćaj na izlazu iz Podgorice prema Baru.

“Nakon blokade ćemo se uputiti ka bulevaru Svetog Petra Cetinjskog, gdje ćemo blokirati saobraćaj sve dok predstavnici Centra bezbijednosti (CB) ne budu reagovali”, naveo je Raković.

On je dodao da bivši radnici nemaju namjeru da odustaju od svojih zahtjeva, uprkos zabranama Upravnog suda.

“Bez obzira na zabrane, blokiraćemo saobraćaj sve dok se naši zahtjevi ne ispune”, poručio je Raković.

On je podsjetio da je Uprava policije i Upravni sud stavio na teret bivšim radnicima KAP-a povećani broj saobraćajnih nezgoda zbog svakodnevnog blokiranja podgoričkih saobraćajnica.

“Do sada smo imali veoma dobru saradnju sa policijom i izlazili im u susret kad god su bili u pitanju hitni slučajevi. Tokom protesta smo propuštali vozila hitne pomoći, vatrogasaca, delegacija, kao i CB-a”, rekao je Raković.

Prema njegovim riječima, bivši radnici će nastaviti da se bore za svoja prava i to im je jedini cilj.

Raković je kazao da bivši radnici planiraju da se obrate direktoru Uprave policije, Slavku Stojanoviću, kao i da namjeravaju da se okupe ispred kancelarije EU u Podgorici.

“Zbor još nije precizno isplanirao aktivnosti za narednu sedmicu, ali bi trebalo da se u utorak, četvratak i petak okupimo ispred kancelarije EU u Podgorici”, naveo je Raković.

Bivši radnici KAP-a su i u prethodne dvije sedmice blokirali kružni tok na Zabjelu, saobraćajnicu na izlazu iz Podgorice prema Cetinju i Nikšiću, kao i saobraćaj na Smokovcu. 

Penzioneri su proteste ispred Skupštine počeli u martu, ali su ih krajem jula privremeno prekinuli zbog inicijative koju je uputila grupa poslanika da se o njihovom problemu raspravlja na narednoj sjednici Vlade.

Vlada je usvojila zaključke u vezi rješavanja pitanja isplate otpremnina bivšim radnicima KAP-a, koji se odnose na to da se ispoštuju zaključci izvršne vlasti iz aprila ove godine.

Vlada je zaključke uputila parlamentu, koji o njima treba da se izjasni.

Za isplatu penzionera KAP-a potrebno je 5,45 miliona eura.

Send this to a friend