Ekonomija

Skupština PKCG usvojila novi Statut

Usvojen je novi Statut Komore prilagođen kako promjenama u propisima koje se tiču njene nadležnosti, tako i aktuelnoj ekonomskoj situaciji.

“U izvještaju o radu navodi se da su aktivnosti PKCG u 2014. bile usmjerene ka unapređenju poslovnog ambijenta, regulatornoj reformi, otklanjanju biznis barijera i ukupnom jačanju konkurentnosti privrede. Predstavnici Komore su učestvovali u pripremi i implementaciji strategija, koje se odnose na razvoj malih i srednjih preduzeća, podsticanje konkurentnosti na mikro nivou, održivi ekonomski rast kroz uvođenje klastera, kao i akcionih planova za suzbijanje sive ekonomije i pripremu turističke sezone”. saopšteno je iz PKCG.

Dodaje se da su inicirane izmjene i dopune pojedinih akata.

Skupština Komore je, piše u saopštenju, donijela odluku o raspisivanju izbora za članove odbora udruženja.

“Pri izboru članova u odbore udruženja vodiće se računa o njihovoj ekonomskoj snazi, strukturi, uticaju na privredu, odgovarajućoj granskoj i teritorijalnoj zastupljenosti, do sada iskazanoj spremnosti da učestvuju u radu Komore, o ispunjavanju obaveza prema Komori ustanovljenih Zakonom, Statutom i opšim aktima Komore i sl. Prijedloge za članove odbora udruženja privredna društva mogu dostavljati do 15. maja 2015. godine”, dodaje se u saopštenju.

Skupštini Komore prethodila je sjednica Upravnog odbora te asocijacije održana 25. marta.

“Članovi Upravnog odbora, kao i prethodnih godina, odlučili su da dnevnice za prisustvo sjednicama u 2014. doniraju u dobrotvorne svrhe. Iznos od 1.000 eura biće uplaćen Udruženju roditelja djece oboljele od kancera ‘Feniks’”, kaže se u saopštenju.

Među prioritetnim ciljevima Komore u 2015. godini, navodi se u saopštenju, biće unapređenje konkurentnosti privrede i stvaranje mogućnosti za uključivanje domaćih kompanija u investicione projekte koji su započeti u Crnoj Gori.

Send this to a friend