Ekonomija

SNP: DPS je opljačkao Pljevlja, i Rudnik će pokloniti

„Prvi pucanj u prazno ispaljen je iz DPS-a Pljevalja, gdje sjede oni koji su decenijama svojim poltronskim odnosom, vođeni ličnim interesima, pravdali pred Pljevljacima svaki postupak svojih šefova koji su, u nedostatku blažeg izraza- opljačkali i potrovali Pljevlja“, istakli su iz SNP- a.

Prema njihovom mišljenju, DPS u cilju odbrane Vladinih poteza, pokušava da svoja nedjela poture SNP-u.

„Zaboravljaju da smo mi opstruirali svaku inicijativu koja je išla u pravcu poboljšanja uslova za život i rad u Pljevljima. Svi znaju kako je aktuelna pljevaljska samouprava došla na vlast. O tome je svoje reklo i tužilaštvo i sud. Sud je sve rekao o onima koji su za sitne pare i silom i sramotom kupovali duše pljevaljske sirotinje“, kažu oni.

Drugi hitac, koji je potpuno promašio, došao je od strane informativne službe Rudnika uglja Pljevlja, navode iz te partije. 

„Pošto su prenebregli činjenicu da je Rudnik uglja samo u drugom kvartalu ove godine zabilježio gubitak više od dva miliona eura, dok su mu poslovni prihodi bili skoro upola manji nego u istom periodu lani, a kompletan dug narastao na vrtoglavih 44,5 miliona, pitamo ih zašto se nijesu osvrnuli na ove podatke. Ili ne znaju matematiku, ekonomiju- ili prosto ne umiju da čitaju“, ističu oni.

Zbog toga, ocjenjuju iz SNP- a, izbjegavaju da odgovore i na pitanja o smanjenju broja zaposlenih, padu ličnih zarada radnika, neispunjavanju ugovornih obaveza prema Opštini, zagađenju iz njihovih kopova i divljih deponija, kao i ispuštanju neprečišćenih otpadnih voda u Ćehotinu. 

„Mnogo im je lakše da govore o „planovima“ i „projekcijama“, nego o problemima koji su pritisli narod Pljevalja“, dodaju oni.

Kao „šlag na tortu“ , kažu iz SNP- a, stiglo je reagovanje Ministarstva ekonomije, koje ciljano gađa biračko tijelo Pljevalja – Drugi blok Termoelektrane bez alternative, zrelo i sigurno naprijed! 

„U još jednu propast. Još samo nije saopšteno ko će pred oktobarske izbore spustiti prvu lopatu betona u temelje. Ko god da to uradi neka zna da ulazi u istoriju, ali sa gubitničke strane. A pokoljenja djela sude“, ističu oni.

Prema ocjeni SNP- a, oni nemaju namjeru da urade ništa dobro za Pljevlja i narod.

„Neće oni ugasiti Rudnik uglja, već će ga pokloniti EPCG sa sjedištem u Nikšiću, kao što su to već uradili sa stotinama miliona eura koje su iz Pljevalja otputovale dalekovodima preko Tare“, zaključili su iz ove partije.

Send this to a friend