Ekonomija

SNP Tivat: Novosel da potvrdi da li je formirao Komisiji za kontrolu obračuna

“Kako su mu promjenljive izjave na tu temu, očekujemo da u sljedećoj kaže da je nikad nije ni formirao”, rekla je portparolka Opštinskog odbora SNP Tivat Darinka Kašćelan.

Klub poslanika SNP je tražio od Novosela da dostavi akt o formiranju navedene komisije, informaciju o tome, osim sastava komisije, koji je njen zadatak i rok u kojem svoj posao treba da završi.

“Takođe, tražili smo da nam se dostave svi akti komisije kojima se obraćala organima lokalne samouprave, kao i državnim organima, te svi sazivi za sjednice komisije sa preciziranim dnevnim redom i terminom održavanja od formiranja do danas, kao i zabilješke, odnosno zapisnici sa svih održanih sjednica u istom periodu”, dodala je Kašćelan.

Ona ističe da su od Novosela tražili i informaciju o tome da li je navedena komisija završila posao zbog kojeg je formirana, da li mu je dostavila preliminarni ili konačni izvještaj o svom radu, i ukoliko do sada to nije urađeno, do kada očekuje završetak njenog rada i dostavljanje izvještaja o radu.

Zakonski rok za dostavljanje odgovora na zahtjev SNP-a je 15 dana, ali u toj partiji smatraju da će se Novosel potruditi da ih dostavi mnogo brže, jer se radi o dokumentima koji već postoje, pa je za pripremu odgovora potrebno samo njihovo fotokopiranje.

“Svako “trajanje” pripreme odgovora na naš zahtjev moglo bi se protumačiti kao vrijeme koje se koristi za “korigovanje ili prekrajanje” podataka koji postoje, ili ne daj Bože, antidatiranje nekih dokumenata. Vrijeme je da građani Tivta dobiju punu informaciju o tome da li je neko u njihovo ime “darivao” milionske iznose njihovog novca nekim investitorima i zašto je to radio”, naglasila je Kašćelan.

Ona poručuje da će SNP insistirati na potpunom rasvjetljavanju tog pitanja kako u Skupštini opštine Tivat, tako i kod nadležnih pravosudnih organa.

Send this to a friend