Ekonomija

SNP: Visina javnog duga-pokazatelj pogrešne ekonomske politike vlasti

Državni dug, prema poslednjim podacima, iznosi 1,94 milijardi evra, a u njega nije uračunat kredit od 809 miliona evra uzet kod kineske Exim banke, čija otplata kreće tek 2021. godine.

“Ono što je značajnije od toga koliki je javni dug, jeste za šta su upotrebljena sredstva uzeta iz kredita. Koliko je direktnih, a koliko indirektih efekata ostvareno u crnogorskoj ekonomiji pomenutim zaduživanjima”, ističu u SNP-u.

U ovoj partiji poručuju da bi bilo značajno da Vlada Crne Gore upozna građane koliko je novih radnih mjesta otvoreno, odnosno koliko je povećana zaposlenost.

“Koliki je stepen nezaposlenih među mlađima od 30 godina, koliko je i da li je realno povećan životni standard građana, odnosno da li im je zdravstvo dostupnije, školski sistem usaglašen sa realnim potrebama, a socijalna davanja na nivou obezbjeđenja života dostojnog čovjeka”, kazali su u SNP-u.

SNP smatra da se jednom zauvijek mora prekinuti sa štetnom ekonomskom politikom aktuelne parlamentarne većine, koja je suprotna interesima građana Crne Gore.

“I zato ne moraju da odgovaraju na postavljena pitanja, jer su saopšteni zvanični podaci najbolji pokazatelj stepena ozbiljnosti i odgovornosti i ove Đukanovićeve vlade”, zaključuju u SNP-u.

 

Send this to a friend