Ekonomija

Stvoreni uslovi za rješavanje zahtjeva bivših radnika Autoprevoznog

“Kako do sada nije bilo moguće prodati navedenu parcelu, to su ministar rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević, ministar finansija Radoje Žugić i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović, postigli zajednički dogovor u vezi sa kojim se zadužuje Opštinsko sindikalno povjereništvo da parcelu br. 4379, koja je u vlasništvu Opštinskog sindikalnog povjereništva Nikšić, ustupi Savezu penzionera opštine Nikšić”, navodi se u informacija o rješavanju zahtjeva bivših zaposlenih u AD “Autoprevozno” Nikšić koju je danas usvojila Vlada.

Takođe, zadužuje se Savez penzionera opštine Nikšić da parcelu br. 4379 koristi za izgradnju stanova za penzionere, kao i za zaposlene u opštinskim organima i javnim ustanovama.

“Zadužuje se Fond penzijskog i invalidskog osiguranja da iz sredstava odobrenih Zakonom o budžetu za 2015.godinu uplati iznos od 300.000 eura na žiro račun Opštinskog sindikalnog povjereništva Nikšić”, navodi se u informaciji. 

Podsjećamo, radnici su više puta štrajkovali zahtijevajući od SSCG da im isplati dodatne otpremnine koje je njihovih 35 kolega dobilo, a to je 250 eura po godini radnog staža.

Svim radnicima nekadašnjeg Autoprevoznog, koji je nakon stečaja transformisan u Tehnobazu, isplaćeno je prije nekoliko godina po 1,92 hiljada eura otpremnine, a dodatni novac od SSCG dobio je samo dio zaposlenih, nakon što su štrajkovali glađu.

 

Send this to a friend