Ekonomija

Svakodnevno ponašanje mladih u Crnoj Gori ne vodi ka uspjehu

Kako je kazala profesorka Dragana Radević, fokus je “buđenje preduzetničkog nerva” kod studenata.

“To je razvijanje sposobnosti da se prepoznaju prilike u problemima, sposobnosti da se preuzme inicijativa, analiziraju podaci, da se razmišlja kreativno, gleda unaprijed, optimistički posmatra na život i svijet, razvija nezavisnost i individualnost pojedinca i studenta, kreiranje i održavanje društvenih mreža, razvijanje ideja, orijentacija na uspjeh i timski rad”, navela je ona. 

Prema riječima ambasadorke Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehare, mladi ljudi imaju ključnu ulogu za budućnost, prosperitet i održivost crnogorske privrede, posebno kada je u pitanju napredak na putu članstva u NATO.

“Programi razmjene koje organizujemo svake godine za studente, nude mogućnost sticanja znanja i vještina u SAD. Sarađujemo i sa Američkom privrednom komorom koja je prije pet godina pokrenula program prakse za studente nudeći im mogućnost rada i sticanje iskustva u američkim kompanijama u Crnoj Gori. Ulažemo puno napora da osnažimo privredne veze između naše dvije zemlje, a i sve je veće interesovanje američkih kompanija za investiranje u Crnu Goru”, zaključila je ona. 

 

Send this to a friend