Ekonomija

Svjetska banka nastavlja saradnju sa Crnom Gorom

Sastanak je upriličen povodom pripreme novog Okvira partnerstva između Crne Gore i Svjetske banke, za period od 2016. do 2020, u kom se identifikuju ključni ciljevi i razvojni rezultati putem kojih SB podržava zemlje članice u naporima da unaprijede opšti prosperitet na održiv način.

Na sastanku je konstatovano da je nastavak saradnje moguć u sklopu novog partnerskog okvira kroz obezbjeđivanje finansiranja, kao i savjetodavne pomoći, u cilju realizacije razvojnih projekata.

Mugoša je upoznao goste sa strateškim projektima Glavnog grada koji se odnose na saobraćajnu i komunalnu infrastrukturu, te prioritetima i izazovima u oblasti poljoprivrede, zaštite životne sredine, obrazovanja i slično. 

“On je naglasio da je jedan od prioriteta u radu gradske uprave unapređenje poslovnog ambijenta, odnosno stvaranje boljih uslova za privlačenje investicija. U tom smislu je posebno istaknut značaj donošenja odluke o utvrđivanju biznis zona na području Glavnog grada kojom će biti definisana mnoga pitanja od značaja za podsticaj investicija i veću zaposlenost u Glavnom gradu”, navodi se u saopštenju. 

Gostima je prezentovan i rad Biroa za ekonomsku saradnju i podršku biznis zajednici, osnovan sa namjerom da se komunikacija između gradske uprave i privartnog sektora ojača i intezivira.

Send this to a friend