Ekonomija

Telekom o romingu: Primjenjujemo odluku Agencije

U Telekomu ocjenjuju da je Agencija donijela novu odluku mimo procedura predviđenih zakonom i kao i prethodnom regulisala cijene roming usluga i odredila obaveze operatora mobilnih elektronskih komunikacija koje podrazumijevaju primjenu EU Uredbe o romingu i Sporazuma resornih ministarstava u Regionu o snižavanju cijena u romingu.

„Presudom Upravnog suda je međutim utvrđeno da se EU Uredba ne primjenjuje na Crnu Goru prije njenog ulaska u Evropsku uniju kao i da je pomenuti Sporazum nevažeći jer nije ratifikovan od strane Skupštine  Crne Gore“, ističe se u saopštenju Telekoma.

U kompaniji Crnogorski Telekom ističu da ne osporavaju pravo Agencije da reguliše ovu oblast ukoliko  svoju funkciju ostvaruje u okviru  zakonskih ovlašćenja. 

„Međutim ignorisanje zakona i odluka Suda stvara pravnu nesigurnost i nepredvidivost poslovnog ambijenta zbog čega će Telekom iskoristiti sva pravna sredstava da obezbijedi poštovanje zakona“, najavili su iz te kompanije.

Do tada će, kako ističu, Crnogorski Telekom  ,kao kompanija koja poštuje i  primjenjuje propise države Crne Gore i odluke nadležnih organa, postupiti po novoj odluci Agencije i primijeniti propisane cijene roming usluga.

Za internet u roming-u za postpaid korisnike u ponudi Telekoma su i internet karte koje nude povoljnije cijene interneta od regulisanih u 15 mreža među kojima su i VIP Srbija i T-Mobile Makedonija.

U Telekomovoj regularnoj  ponudi pojedine cijene su povoljnije od novih – regulisanih cijena.

„U Srbiji preko VIP mreže postpaid korisnici imaju povoljnije cijene dolaznih poziva iz Crne Gore.

Odlazni pozivi iz VIP mreže ka mrežama u Crnoj Gori i Srbiji su takođe povoljniji“, naveli su iz Telekoma.

Postpaid korisnicima Telekom mreže je na raspolaganju i usluga Moj svijet koja omogućava besplatne dolazne pozive iz svih mreža u Crnoj Gori u 17 zemalja u koje spadaju Eronet Bosna i Hercegovina i T-Mobile Makedonija.  

Za internet u roming-u za postpaid korisnike u ponudi Telekoma su i internet karte koje nude povoljnije cijene interneta od regulisanih u 15 mreža među kojima su i VIP Srbija i T-Mobile Makedonija.

Send this to a friend