Ekonomija

Telekom predstavio novu TV platformu „TVzaSve“

 

Novi TV servis je, kako je pojašnjeno, zasnovan na DVB-T2 tehnologiji i omogućava pokrivenost 97 odsto stanovništva.

Menadžer za razvoj proizvoda Telekoma, Marjan Popović, istakao je da korisnici TVzaSVE usluge, mogu gledati 18 popularnih kanala koji su odabrani tako da zadovolje različite ukuse, iz svijeta zabave, sporta, dokumentarnih programa, programa za djecu i dr. 

„Iz ponude izdvajamo kanale Fox, 24 Kitchen i National Geographic, kao i najpopularniji kanal za djecu Nickelodeon. Za ljubitelje sporta, u ponudi je Arenasport1. U ponudi su i najgledaniji regionalni kanali, a od oktobra će u ponudi biti još veći izbor“, kazao je Popović u PR Centru.

Osnovni paket je, kako je pojasnio, dostupan po cijeni od pet eura, a oprema je besplatna.

„Smatramo da ovaj servis i ponuda kanala odgovaraju potrebama korisnika, naročito ako imamo u vidu da se može lako prenositi u drugu prostoriju, ponijeti sa sobom na ljetovanje ili gledati bilo gdje u Crnoj Gori. TvzaSVE se instalira za nekoliko minuta, potreban je TV i TVzaSVe prijemnik, kao i antena koja se ranije koristila za prijem analogne televizije“, istakao je Popović,

Presjednik Odbora direktora Radio difuznog centra, Slobodan Stanišić, kazao je da je, nakon usvajanja novog, najsavremenijeg standarda za emitovanje digitalnog signala DVB-T2, stvorena osnova za uvođenje novog TV servisa.

Radio difuzni centar je, kako je naveo, na tržištu prepoznat kao operator sa značajnom snagom u oblasti radio-difuzije,  završio je proces digitalizacije prošle godine, a emitovanje samo digitalnog signala počelo je 17. juna 2015. godine.

„Usvajanje novog standarda koji omogućava najefikasnije korišćenje raspoloživog frekventnog spektra i emitovanje i do dvadesetak TV programa visoke rezolucije, uz pokrivenost od oko 97 odsto stanovišta u Crnoj Gori digitalnim signalom, stvorio je uslove za realizaciju potpuno nove TV usluge, koju danas predstavljamo sa Crnogorskim Telekomom“ istakao je Stanišić.

Direktorka marketinga za rezidencijalni segment, Nataša Kažić, navela je da su prednosti nove TV platforme  njena velika dostupnost, brza instalacija, laka mobilnost, vrlo povoljne cjene i zanimljiva ponuda kanala.

„Veliko nam je zadovoljstvo što smo u prilici da zajedno sa Radio difuznim centrom ponudimo uslugu koja je kreirana po mjeri naših korisnika i koja predstavlja izvanrednu mogućnost za sve one koji žele lako dostupan TV servis bilo gdje u Crnoj Gori“, rekla je Kažić.

TvzaSve, kako je pojasnila, karakteriše laka mobilnost i brza instalacija, „a jednostavnost u korišćenju čini da je ova ponuda vrlo atraktivna za one koji žele da lako prenesu servis u drugu prostoriju ili ponesu sa sobom u vikendicu“.

„Vodili smo računa da ponudimo zanimljiv izbor kanala i da ovaj servis bude dostupan po povoljnim cijenama. Zajedno sa Radio difuznim centrom kreirali smo vrlo kvalitetnu ponudu, koja će, uvjereni smo biti prepoznata i dobro prihvaćena kod naših korisnika“, kazala je Kažić.

Rukovodilac Sektora za razvoj i kontrolu sistema prenosa u Radio difuznom centru, Ljiljana Bracanović Nikolić, pojasnila je da korisnici novog servisa signal dobijaju bežičnim putem, preko antene koja je spoljašnja ili unutrašnja.

„Signal iz antene je povezan resiverom, koji se dobija besplatno uz ovu platformu, a koji se veže za TV aparat. Ne zavisite ni od kakve infrastrukture, od bilo kakvog vezivanja kablovima i fiksiranja samog TV-a sa aparaturom“, navela je Bracanović Nikolić.

Saopšteno je da svi korisnici od naredne sedmice mogu poručiti novi TV servis telefonom na broj 1500, u T-Centrima ili na sajtu www.tvzasve.me.

Send this to a friend