Ekonomija

Barselona: Crna Gora se predstavila na sajmu kongresnog turizma “IBTM”

Kako je saopšteno iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, veliko interesovanje za Crnu Goru kao MICE destinaciju je rezultat promotivnih aktivnosti Kongresnog biroa i njegovih članova, sprovedenih među MICE klijentima u prethodnom periodu, kao i intenzivne promocije destinacije na tim bitnim emitivnim tržištima. 

“Prema informacijama članova biroa tokom 2014. godine promet iz oblasti MICE turizma bio je za par procenata bolji, s tim što je broj grupa bio veći. Crna Gora, na međunarodnom MICE tržištu, zbog svojih kapaciteta i ponude, više je prepoznata kao destinacija za organizaciju motivacionih putovanja”, ističe se u saopštenju.

IBTM sajam posjetilo je oko 4.000 organizatora događaja i donosioca odluka iz te oblasti, a predstavilo se 3.500 kongresnih biroa, hotela pružaoca usluga i agencija iz preko 150 zemalja. 

“Tokom tri dana sajma IBTM u Barseloni, održan je veliki broj sastanaka sa organizatorima MICE događaja sa emitivnih tržišta Njemačke, Francuske, Poljske, Belgije, Rusije, Velike Britanije, Kine i skandinavskih zemalja. Članovi kongresnog biroa su dogovorili nekoliko inspekcija-posjeta iz Njemačke, Skandinavije i Francuske, sve u cilju sagledavanja mogućnosti za organizaciju konferencija i motivacionih putovanja u narednom periodu”, dodaje se u saopštenju.

Na štandu Turističke organizacije Budva, organizatora sajamskog nastupa u Barseloni, pored Kongresnog biroa Crne Gore učestvovali su i članovi biroa agencije TerraNautika, Montenegro DMC, Talas M DMC, hotel Avala Resort and Villas i Bianca Resort and Spa. 

Send this to a friend