Ekonomija

Crna Gora najprivlačnija destinacija za ruske turiste

Na tom pretraživaču najpopularniji sredozemni grad je Tivat, dok je za njim Nica, a potom Larnaka, prenosi agencija Beta.

Crna Gora je postala jedinstveno turističko odredište među evropskim zemljama gdje ovog ljeta nije opao broj turista iz Rusije, već je porastao za 20 odsto, navode danas ruski mediji, pozivajući se na predstavnike TUI Russia.

RIA novosti navodi, pozivajući se na visokog menadžera u toj kompaniji Veroniku Fatinu da su se prognoze o porastu posjeta Crnoj Gori potvrdile i da je udeo Crne Gore u ukupnoj prodaji porastao za tri do pet odsto.

“Kao prvo, to je jedina sredozemna evropska zemlja za koju Rusima nisu potrebne vize. Kao drugo, ne postoji jezička barijera, destinacija je orijentisanna na rusko tržište”, rekla je ona.

Glavni razlog uspjeha je, ipak, po njenom mišljenju to što su lokalni hotelijeri veoma zainteresovani za dolazak gostiju iz Rusije.

Ksenija Marozova iz TUI Russia rekla je Interfaksu da se uspjeh Crne Gore objašnjava i niskim cijenama u odnosu na ostale sredozemne zemlje.

Send this to a friend