Ekonomija

Crna Gora treći put na univerzalnoj izložbi zemalja Expo

„Činjenica da se ovogodišnji EXPO održava u nama susjednoj zemlji i u jednom od najbogatijih gradova Evrope, daje posebnu dimenziju značaju učešća Crne Gore. Biće to prilika da u okviru Biomediteranskog klastera koji ističe teme zdravlja, harmonije i ljepote, našu zemlju predstavimo kao destinaciju koju vrijedi posjetiti i koja je atraktivna za investiranje“, saopšteno je iz Ministarstva turizma i održivog razvoja.

U Ministarstvu očekuju da i pored toga što će Italijani biti glavni posjetioci izložbe i crnogorskog paviljona, prisustvati turisti iz velikog broja zemalja imajući u vidu da je Italija jedna od pet najposjećenijih turističkih zemalja svijeta.

„Poseban značaj imaće posjete državnih delegacija iz zemalja učesnica i investicioni i poslovni forumi čije je održavanje planirano tokom šest mjeseci trajanja izložbe. Ovo je ocijenjena kao posebna prilika za predstavljanje Crne Gore i otvaranje prostora za unapređenje saradnje kako bi se kroz povećanje broja i vrijednosti investicija, trgovinske razmjene sa zemljom domaćinom i drugim učesnicama i povećanje broja turista, maksimalno valorizovalo učešće na izložbi“, zaključeno je u saopštenju Ministarstva održivog razvoja i turizma.

 

Send this to a friend