Ekonomija

Crna Gora uspjela da uhvati korak sa članicama ECTAA-e

O trendovima rasta i razvoja turističke privrede  raspravljaće  85 predstavnika iz 29 država Evrope.

Delegati će, kako je najavljeno,  raspravljati i o uticaju ekonomije razmjene na turizam, promociji Evrope kao turističke destinacije s posebnim akcentom na  tzv. “dalekim tržištima“, saobraćajnoj konekciji  . 

Biće riječi o usvajanju poglavlja EU o održivom i odgovornom turizmu, jačanju  upravljačke strukture i saradnji sa institucijama Evropske unije, te unapređenju vještina i znanja u turističkom sektoru.

Crnogorsko turističko udruženje je u maju 2013. postalo članica ove Asocijacije.

Predsjednik ECTTA-e Lars Tikier i predsjednik Crnogorskog turističkog Udruženja (CTU) Žarko Radulović sinoć su na platou ispred Crnogorske kuće koja se nalazi u komplexu hotela Splendid svečano otvorili skup.

On je nagalsio, da je Crna Gora kao jedna od najmlađih članica uspjela i u organizacionom smislu da uhvati korak sa ostalim državama Evrope članicama ECTAA-e. 

Radulović je kazao da mu je izuzetna čast što je Crna Gora domaćin skupa na kojem se raspravlja o najvažnijim pitanjima koji utiču a nerijetko i određuju pravce razvoja evropske i svjetske turističke privrede. 

U čast učesnika polugodišnjeg zasijedanja ECTAA-e državni sekretar Ministarstva turizma i održivog razvoja Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije  Željka Radak Kukavičić večeras će biti domaćini Gala večere, dok će sjutra veče visoke predstavnike ugostiti čelnici Turističke organizacije Budva. 

Cilj asocijacije  ECTAA je da predstavlja stavove turističke industrije na nivou EU. Prati sva pitanja pravnog, ekonomskog i tehničkog karaktera koji se odnose na turističku privredu.

ECTAA je aktivna u svim sferama koje su od interesa za razvoj turizma, poput vazdušnog saobraćaja, zaštite potrošača, konkurencije, pitanja poreske politike i slično.

Send this to a friend