Ekonomija

Crnogorci odustaju od ljetovanja u Turskoj

 

“Aranžmani za Tursku i dalje postoje, a pojedini građani su se opredijelili da otkažu taj aranžman, dok su neki odlučili da ipak otputuju”, kazao je za Pobjedu izvršni direktor agencije Galileo Srđan Kovačević.

On navodi da ta agencija nastoji da maksimalno izađe u susret svojim klijentima koji odluče da ne putuju u Tursku i pokušava da im vrati uloženi novac.

“Ukoliko je ljetovanje u našoj organizaciji, refundiramo 100 posto sredstava našim klijentima, ali ukoliko smo subagenti (posrednici u prodaji aranžmana), odnosno ako je organizator putovanja neko drugi moramo postupiti onako kako odluči taj organizator”, pojasnio je Kovačević.

Komentarišući situaciju, koja je nastala zbog pokušaja puča u Turskoj, saopštio je da su posljednja dešavanja u toj zemlji, a i u nekim drugim turističkim destinacijama, u kojima su se dogodili teroristički napadi donijeli novosti u radu turističkih agencija sa kojima se prvi put susrijeću.

“Francuska je u vanrednom stanju još od novembra prošle godine, pa ljudi i dalje turistički idu u tu zemlju. Stvari na međunarodnoj sceni su delikatne, čudne, promijenjene u posljednje vrijeme, tako da je ovo nova situacija za turističke agencije”, rekao je Kovačević i dodao da je Galileo jedna od rijetkih crnogorskih turističkih agencija, koja organizuje ljetovanje crnogorskih građana u Turskoj, dok se veliki broj naših građana odlučuje za individualne aranžmane preko beogradskih turističkih agencija.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan proglasio je u srijedu vanredno stanje na tri mjeseca.

Send this to a friend