Ekonomija

Denkovič: U septembru počinje gradnja hotela u Bijeloj

“Uskoro potpisujemo ugovor o zakupu plaže sa JP Morsko dobro, to je koncesija na sedam godina, tako da ćemo u isto vrijeme krenuti sa izgradnjom hotela i moderno uređene plaže”, kazao je za Radio Jadran izvršni direktor kompanije “Politropus Alternative d.o.o.” Roman Denkovič.

On predviđa da će radovi početi u septembru, nakon turističke sezone i napominje da će sve biti prema planu, za koji je i dobijena građevinska dozvola.

Ovakva investicija je neprocjenjiva, smatra Denkovič, ali ipak kaže da je realno ulaganje od oko 10 miliona eura. U gradnji će biti angažovani crnogorski radnici uz nekoliko Ukrajinaca, pa će to, kako ističe, biti jedna dobra družba.

Na lokaciji Žeger sada je šut i pjesak, koji na tom mjestu odlažu kompanije koje rade na kanalizacionom kolektoru.

“Zamolili su nas da tu odlažu građevinski materijal i mi smo dozvoli, jer mi trenutno ne radimo ništa, a njima je taj prostor bio potreban”, dodao je Denkovič.

U “Žager-hotelskom kompleksu”, predviđen je hotel visoke kategorije sa pet zvjezdica. Urbanistički projekat obuhvata prostor od oko 1,72 hektara, od čega preko 8.300 metara kvadratnih na kopnu i približno isto toliko u moru. Centralni objekat jeste hotel visoke kategorije sa 60 smještajnih jedinica i 120 ležaja. U okviru hotela su planirani i brojni prateći sadržaji, a duž priobalne saobraćajnice komercijalni dio hotela sa buticima, prodavnicama i drugim prostorima.

Denkovič kaže da će nakon što se kompleks izgradi biti uposleno između 80 i 100 radnika.

Početkom prošle godine, iz lokalne samuprave najavljeno je da će radovi I faze početi veoma brzo, jer se tada i očekivala građevinska dozvola. Prema informacijama koje je investitor saopštavao u tom perodu bilo je predviđeno da se radi obalno područje, kao i prve dvije etaže u zoni morskog dobra, što je trebalo da se uradi do početka prošlogodišnje sezone, a zatim bi posao bio nastavljen. Procjena je bila da će hotel biti završen za najviše dvije godine.

Send this to a friend