Ekonomija

Dinamična jesen u Porto Montenegru

“Dvije stotine učesnika iz diplomatskog kora, zajedno sa predstavnicima svijeta biznisa i politike Crne Gore, razviće jedra u jednodnevnoj regatnoj utrci 3. Diplomatskoj regati, koja je zakazana za 3. oktobar, u akvatorijumu Bokokotorskog zaliva. Događaj okuplja, prije svega, one kojima Crna Gora više predstavlja radno okruženje, nego mjesto za odmor, kao i one koji su uključeni u crnogorske projekte, kao i ekonomski i politički razvoj”, saopšteno je iz Porto Montenegra.

Kada su koncertne aktivnosti u pitanju, Trio Filipa van Enderta nastupiće 4. oktobra u Zbirci pomorskog nasljeđa u Porto Montenegru, sa početkom u 20h, svojom koncertnom listom kompozicija pod nazivom Prisustvo, čime će odvesti slušaoce na putovanje kroz pjenušave zvučne tokove, mirne pitke balade, i fascinantne muzičke ambijente. 

“Koncert priređuje Ambasada Savezne Republike Njemačke, povodom 25. godišnjice njemačkog ujedinjenja. Nakon četiri veoma cijenjena albuma, uključujući nominaciju za nagradu Duetscher Schallplatten, ovaj trio osvojio je srca ljubitelja džeza tokom proteklih deset godina i važno mjesto na muzičkoj sceni Njemačke i Evrope”, navodi se u saopštenju.

Ovogodišnju bogatu kulturnu sezonu na crnogorskoj obali, kako se navodi, zatvoriće prvo izdanje novog filmskog festivala u Crnoj Gori MONTIFFF – Montenegro International Fantastic Film Festival, koji će se održati od 9. do 11. oktobra, u Zbirci pomorskog nasljeđa, podmornici P-821 Heroj i u Centru za Kulturu Tivat, pod kreativnim i organizacionim vođstvom mlade holivudske rediteljke Gale Goliani.  

“MONTIFFF ima viziju da u prvi plan istakne žanrovski film – trilere, horore, naučno-fantastična i bajkovita ostvarenja. Na festivalu će biti prikazano nekoliko premijera, poput Goodnight Mommy, Myling, The Visit, Queen of Blood i Female Werewolf. Ekskluzivitet ovog festivala je projekcija filma Das Boot koji će tokom svih dana festivala, u različitim terminima, biti projektovan u podmornici Heroj P-821. Pored toga, publika će moći da uživa i u klasicima ovog žanra, a najmlađi će uživati u popodnevnim projekcijama “strašnih” filmova za djecu”, dodaje se u saopštenju.

Iz Porto Montenegra su kazali da će povodom obilježavanja Noći vještica u petak. 30. oktobra organizovati cjelovnevni program. 

“Tradicionalno dječje takmičenje u rezbarenju bundeva biće organizovano u restoranu One, sa početkom u 12 časova. Najtalentovaniji kreativci starijih razreda OŠ Drago Milović i gimanzijalci Srednje mješovite škole Mladost imaće priliku da se oprobaju u rezbarenju bundeva, a autore najkreativnijih radova očekuju pokloni”, kaže se u saopštenju.

Sve kreativne bundeve biće na prodaju tog i sljedećeg dana, a  sva prikupljena sredstva od prodaje kreativnih tikvi biće namijenjena u humanitarne svrhe. 

“Humanitarnoj akciji priključiće se, tradicionalno, i tim restorana One u Porto Montenegru, koji će pripremiti ukusne kreativne pite, potaž od bundeve, i kolače sa ukusom i tematikom Noći vještica. Ove godine se akciji priključuje i hotel Regent, koji će u svom Gourmet Corner-u za sve goste pripremiti dnevni meni sa ukusom bundeve – supu, glavno jelo i dezert, a cijela dnevna zarada od prodaje ovih delicija biće takođe usmjerena u humanitarne svrhe”, dodaje se u saopštenju.

Porto Montenegro Jahting klub uz dobro oktobarsko more, organizovaće nove sesije – 17. oktobar je zakazan za veliku Porto Montenegro regatu koja je otvorena za sve klase jedrilica, a tu su i redovne rowing sesije srijedom i subotom, i svake subote jedrenja u akvatorijumu tivatskog zaliva.

“Sve je više onih koji se u jesenjim danima vraćaju sportskim aktivnostima, a Sportski klub Porto Montenegro osim redovnih sadržaja teretane, teniskih i skvoš terena, kuglanja, pilatesa, zumbe i joge, organizuje i tematske događaje, 4. i 18. oktobra organizuju se časovi Detox joge, a 24. oktobra Ashtanga Vinyasa čas joge, kada će dva instruktora iz hrvatske predstaviti novi joga pravac”, zaključuju iz Porto Montenegra.

Send this to a friend