Ekonomija

FOTO: Krenula nova avantura na vrtoglavim stazama “Lovćena”

Avanturistički park “Lovćen” je serija vazdušnih staza sa različitim izazovima, namijenjena svim uzrastima i nivoima fizičke kondicije.

Do ove godine bilo ih je sedam, a sada su pred posjetiocima dvije nove vrtoglave staze i treća koja će uskoro biti u funkciji.

Staze, počev od najniže Žute koja je predviđena za uzrast od pet i više godina, pa sve do Crne na visini od 15 metara, čekaju da isprobate vašu hrabrost i izdržljivost. 

A ukoliko vas u jednom trenutku obuzme strah ili vam ponestane snage za novi izazov, tu je ekipa instruktora koji će stručnim savjetima, ali i dobrim smislom za humor otkloniti tremu i probuditi skrivenu energiju koja će vam pomoći da nastavite dalje.

Sigurnost posjetilaca Avanturističkog parka je na prvom mjestu, tako da niko ne može krenuti u izazov bez zaštitne opreme koju čine pojas, kaciga i rukavice.

Stoga je, prije svega, tim obučenih instruktora tu da svakom posjetiocu objasni kako da koristi opremu i poštuje pravila igre. 

Kako su CdM-u kazali u parku, bezbjednost i osiguranje je maksimalno i po svim evropskim standardima, tako da do sada nije zabilježena nijedna nezgoda.

Kada su instruktori sigurni da ste spremni za pohod, avantura može da počne. Izazovi na svakoj stazi, koje sadrže po 15 različitih igara, traju od 30 do 50 minuta. Sve zavisi od fizičke spremnosti i vještine učesnika. 

U savladavanju staza, mogu da učestvuju dvije osobe ili grupa od čak 150 članova. Interesantno je da se svi na stazama ponašaju kao jedna velika porodica i često će se čuti savjeti spretnijih upućeni onima koji se prvi put upuštaju u igre u vazduhu. 

Koliko god im u početku nesavladivo djelovale, većina skeptičnih posjetilaca će na kraju preći većinu staza jer svaki naredni nivo predstavlja izazov kome se ne može odoljeti.

Glavobolju zadaje posljednja, Crna staza, ne toliko zbog visine na kojoj se nalazi, koliko zbog fizičke i psihičke spreme koju zahtijeva. Zbog toga je instruktorama često posao da prizemne one koji su zapeli na posljednjoj prepreci.

A oni koji ne igraju na snagu, mogu se zabaviti igrama koje razvijaju logiku ili jednostavno uživati u prirodnim bogatstvima ovog prostora.

Za doživljaj šumske avanture treba izdvojiti i nešto novca, a cijena ulaznice zavisi od uzrasta. Mališani od pet do osam godina mogu da uživaju u čarima parka za osam eura, a oni nešto stariji moraju da izdvoje 12 eura. Najskuplja je ulaznica za starije od 14 godina i košta 18 eura. 

“Lovćen” je jedini park ovog tipa u Crnoj Gori i privlači veliki broj kako domaćih, tako i stranih gostiju. 

U parku su zadovoljni posjećenošću prethodnih godina, i nadaju se da će biti sve više avanturista na stazama. 

Jedno je sigurno – prijatno će se osjećati svi u ovom neobičnom ambijentu jer će se tamošnja ekipa potruditi da gosti dožive nazaboravna iskustva. A svako ko je jednom kročio na vrtoglave staze rado će im se vratiti.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
milan
Gost
milan

a najbolje za avanturu po
a najbolje za avanturu po osobi dati 20 eura!!! znaci cetvoroclana porodica treba da da oko 55 eura plus rucak plus gorivo do tamo a bjeziii

Anonimni
Gost
Anonimni

ima kad se prodju Vranjske
ima kad se prodju Vranjske njive isto je dobro mozda cak i najbolje jer ima preko zete da se prelijece 😛

Anonimni
Gost
Anonimni

Prosao i Lovcen i Zabljak!
Prosao i Lovcen i Zabljak! Bilo odlično! Ima li gdje jos u CG toga?

Send this to a friend