Ekonomija

FOTO: Novosadski Sajam turizma: Saradnja Budve i Vojvodine tradicionalna

Predsjednik budvanske Opštine Srđa Popović podsjetio je da pobratimstvo između Vojvodine i Crne Gore datira još od 1996. godine.

“To su brojne tradicionalne kulturne i istorijske veze, posebno kolonizacija nakon Drugog svjetskog rata, kada je veliki broj naših Budvana naselio Kovin, Vrbas, Feketiće i još mnoge gradove u Vojvodini. Ove godine televizijska emisija “Na dva mora”, u realizaciji RTV Budva i RTV Novi Sad, povezala je naš plavi Jadran i vaš plavi Dunav, a sa ponosom ističemo i festival Sea Dance, ljetnji ogranak EXIT festivala, koji je prepoznat i kao manifestacija od državnog značaja. Možemo da najavimo uskoro i potpisivanje Sporazuma o dugoročnoj saradnji na period od 10 godina, koje će uslijediti prije Dana opštine Budva”, istakao je on. 

Kako je najavio gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, teku pripreme za završnicu kandidature za Omladinsku prijestonicu Evrope za 2018. godinu, ali i apliciranje za Evropsku prijestonicu kulture 2021. godine, gdje će gradu jedan od strateških partnera biti upravo EXIT festival i ljudi iz EXIT fondacije, naglasivši značaj Sea dance festivala upravo kao dobar nastavak jedne plodonosne saradnje.

Prema riječima Dušana Kovačevića, direktora Exit festivala pripreme za treće izdanje ove manifestacije naredne godine su već započele, kada se očekuju još veća i značajnija muzička svjetska imena, dok je zamjenik direktora TO Budva Aleksandar Armneko konstatovao da su Srbija i Vojvodina njihova strateški najvažnija tržišta.

“Budva mnogo toga može da ponudi tokom svih 12 mjeseci, a gosti iz Novog Sada i cijele Vojvodine biće, kao i uvijek, dobro došli na novogodišnje svečanosti, koje će i ove godine u Budvi, biti najglamuroznije u regionu”, najavio je on. 

U okviru ovog Sajma turizma dodijeljeno je i 137 nagrada za specijalni kvalitet u različitim oblastima turizma, među kojima su privrednici iz Crne Gore osvojili 22 nagrade, a priznati ugostitelji i privrednici iz Budve sedam zlatnih nagrada.

 

Send this to a friend