Ekonomija

FOTO: Održani dani bilećkih proizvoda: Novljani dođite kod nas!

Predstavnici opštine Bileća pozvali su Novljane da dođu u njihov grad i prisustvuju najvećoj sajamskoj manifestaciji u Istočnoj Hercegovini i jednom od najvećih događaja ovog tipa u Republici Srpskoj.

Direktor Turističke organizacije Bileća Nikola Bajović kazao je da se nada nastavku dobre saradnje sa izlagačima iz Herceg Novog i Novljanima.

“Posjeta je svake godine sve bolja. Ova manifestacija poprima sve veći privredni i turistički značaj. Pozivamo građane Herceg Novog da budu naši gosti”, poručio je on. 

Manifestacija je prerasla u raznovrsnu sajamsku izložbu na kojoj se ove godine očekuje učešće preko 100 izlagača iz regiona, od velikih kompanija do individualnih proizvođača i više od 10.000 posjetilaca.

“Sve počelo 2009. godine, sa idejom da se okupe bivši pitomaci Škole rezervnih oficira JNA”, podsjetio je Bajović. 

Prvo okupljanje priređeno je 2010. godine, a od 2014. godine je u svrhu promocije privrednih potencijala tog kraja organizovana ova manifestacija. I ove godine se na defileu očekuje oko 1.000 Bilećanca pitomaca bivšeg ŠROP-a, iz svih država bivše Jugoslavije.

Na Cicvarijadi će se učesnici takmičiti u pripremanju ovog jela, a gosti imati priliku da degustiraju tradicionalni hercegovački specijalitet. Biće priređeni i brojni prateći programi, među kojima i susreti privrednika iz regiona, u cilju povezivanja i razmjene ideja.

Send this to a friend