Ekonomija

Gvozdenović: Maljevik i Kraljičina plaža mogu da donesu značajnu dobit Baranima

Gvozdenović sa saradnicima, boravi danas u radnoj posjeti opštini Bar, u cilju analize pripreme i dosadašnjeg toka aktuelne turističke sezone, tokom koje je zabilježen porast broja noćenja više od 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, ali i kako bi razgopvarao o drugim temama koje su usmjerene na kvalitetno funkcionisanje opštine Bar.

On je posjetu opštini Bar započeo obilaskom Virpazara i radova na rekonstrukciji mosta preko rijeke Crmnice, koji povezuje regionalni put Virpazar-Ostros-Vladimir-Ulcinj i lokalni put Virpazar-Sutorman-Bar, a investicija je vrijedna preko 450 hiljada eura.

“Vjerujem da će ova investicija dati novi impuls za razvoj ovog mjesta. Pri rekonstrukciji ovog mosta biće primijenjeni adekvatni konzervatorski postupci, tako da će svaki zdravi kamen mosta biti vraćen na svoje originalno mjesto. Potencijali Virpazara su značajni i neophodno je dati novu energiju ovom mjestu, unapređenjem turističke ponude, uvođenjem novih sadržaja i stavljanjem u funkciju tvrđave u Virpazaru, na obostrano zadovoljstvo lokalnog stanovništva i turista koji dolaze“, istakao je Gvozdenović.

On je sa predsjednikom opštine Bar Zoranom Srzentićem,obišao radove na kružnom toku u Sutomoru. 

“Sagovornici su iskazali zadovoljstvo zbog završetka prve faze ovog projekta, koji je već sada doprinio smanjenju gužvi u Sutomoru, a do kraja godine, kada je planiran konačan završetak radova, očekuje se i definitivano rješavanje problema gužvi i unapređenje saobraćaja kroz Sutomore“, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Prilikom susreta sa Srzentićem i njegovim saradnicima, Gvozdenović je istakao značaj današnje posjete u cilju otvaranja brojnih tema, u pravcu ubrzavanja procesa i boljeg iskorišćavanja potencijala Bara.

Sagovornici su istakli značaj pripreme projekata u cilju unapređenja ponude grada, između ostalog, organizovanjem turističkih i drugih manifestacija, čime bi se omogućio dolazak većeg broja turista tokom cijele godine. Predloženo je da se napravi i precizan plan razvoja prioritetnih projekata, te da se stvore neophodni uslovi za njihovu realizaciju. 

Sagovornici su iskazali zadovoljstvo povećanjem poreske discipline, naročito u dijelu naplate poreza na nepokretnosti u prethodnom periodu, ali još uvijek postoji prostor za unapređenje stanja u ovoj oblasti.

Gvozdenović je posjetu opštini Bar nastavio sastankom sa Koordinacionim timom za praćenje turističke sezone, što je iskoristio kako bi se dodatno informisao o svim aktivnostima neophodnim za kvalitetno odvijanje ljetnje turističke sezone. 

Otvorene su brojne teme u vezi sa radom institucija uključenih u Koordinacioni tim pripreme sezone, kao što je funkcionisanje inspekcijskih organa, čistoća grada i plaža, vodosnabdijevanje, bezbjednost i druge. 

Tokom radne posjete u Baru, Gvozdenović je razgovarao i sa zakupcima plaža na barskoj rivijeri, te hotelijerima i vlasnicima ugostiteljskih objekata, gdje je dodatno analiziran njihov rad i izazovi sa kojima se suočavaju.

Dogovorena je dalja komunikacija i analiza svih aktivnosti u pravcu uspješne realizacije ljetnje turističke sezone u ovoj opštini. 

Send this to a friend