Ekonomija

Gvozdenović: Pažnja na turiste iz Rumunije

Gvozdenović je boravio u Bukureštu povodom učešća na Godišnjem okupljanju zvaničnika Jugoistočne Evrope, koje se po uzoru na Nacionalni molitveni doručak, u Vašingtonu, održava svake godine u jednoj od zemalja regiona.

“Događaju je prisustvovalo preko 100 zvaničnika iz Evrope i svijeta, uz učešće i podršku članova američkog Kongresa. Godišnje okupljanje zvaničnika Jugoistočne Evrope održano je po dvanaesti put, a Budva je bila domaćin okupljanja 2012. godine”, saopšteno je iz Ministarstva održivog razvoja i turizma.

Gvozdenović je istakao značaj organizacije ovakvih događaja koji doprinose promociji suživota i tolerancije, kao i multinacionalnog sklada na Balkanu. 

Tokom posjete ministarse susreo sa predstavnicima turističkih agencija i turoperatora iz Rumunije.

Takođe, razmijenjene su informacije u cilju mogućeg uvođenja direktne avio linije između Rumunije i Crne Gore, imajući u vidu značaj avio povezanosti za razvoj turističke destinacije.

Operacionalizacija dogovora sa susreta u Rumuniji trebalo bi da uslijedi prvenstveno tokom naredne turističke sezone, uz mogućnost da se dio aktivnosti sprovede i tokom ove godine.

Send this to a friend