Ekonomija

Gvozdenović-Pinington: Promovisati Crnu Goru u Kanadi kroz turizam i investicije

Kako je saopšteno iz Gvozdenovićevog resora, oni su istakli značaj dolaska turista i uspješnih investitora iz Kanade, a tu je i činjenica da turistička i jahting industrija Crnu Goru već prepoznaje po Portu Montenegro, u Tivtu, koji se kontinuirano dinamično razvija, pa zahvaljujući ovoj investiciji postoji dobro utemeljenje za daljim razvojem saradnje u toj oblasti.

Pinington je istakao da je Crna Gora moderna, bezbjedna i konkurentna zemlja, te da je jedan od potencijala buduće saradnje Crne Gore i Kanade mogućnost jačanja kadrovskih kapaciteta u oblasti turizma, na čemu će raditi u narednom periodu.

Gvozdenović je kazao da je posebno važna razmjena iskustava o razvoju planinskog turizma, s obzirom na veliko iskustvo i uspjeh koji Kanada ima u ovoj oblasti. Predloženo je organizovanje posjete crnogorskih predstavnika kanadskim planinskim centrima, u cilju prikupljanja informacija o pozitivnim iskustvima, te predstavljanja crnogorskih potencijala i mogućnosti ulaganja u sjeverni region Crne Gore.

 

Send this to a friend