Ekonomija

Gvozdenović u Kotoru: Raditi na produžavanju ljetnje i zimske turističke sezone

Gvozdenović je posjetu opštini Kotor započeo sastankom sa predsjednikom Opštine Aleksandrom Stijepčevićem.

Ministar je istakao zadovoljstvo realizovanom posjetom.

“Konstatovana je jako uspješna sezona u Kotoru. Prema podacima MONSTAT-a, u Kotoru je za prvih šest mjeseci 2015. zabilježen rast broja turista za 59 odsto, dok se za jun bilježi rast od 63 odsto u odnosu na jun prošle godine”, saopšteno je iz Ministarstva.

Takođe, ministar je istakao da pravac razvoja visokokvalitetnog turizma mora biti jasno definisan i da je prednost Kotora to što je grad pod zastitom UNESKO-a.

“Tema infrastrukture bila je jedna od ključnih na sastanku sa predsjednikom Opštine i saradnicima, naročito komunalna infrastruktura i saobraćajna dostupnost sa kopna i mora”, ističu u ovom vladinom resoru.

Ministar je prezentovao ključne mjere za unapređenje poslovnog ambijenta i rast investicija.

Naglasio je da je neophodno podsticati gradnju i rekonstrukciju hotela visoke kategorije definisanjem modela podsticanja izgradnje hotela sa 4* i 5*; ubrzati i podsticati realizaciju započetih investicionih projekata; obezbjediti povoljnije kreditne linija za obogaćivanje turističke ponude kao i posebne povoljnosti za pretvaranje stambenih jedinica u hotelske objekte.

“Neophodno je raditi na produžavanju ljetnje i zimske turističke sezone i unapređenju postojećih smještajnih kapaciteta”, istakao je Gvozdenović.

Na sastanku je naglašeno da se prostorno urbanisticki plan Kotora mora realizovati u što skorijem roku kako bi se stvorile planske pretpostavke za razvoj grada u svim segmentima.

Send this to a friend