Ekonomija

Indonezija želi da uči od Crne Gore

“Impresioniram sam podatkom da je Crna Gora ugostila million i po turista u prošloj godini, tim prije što Indonezija sa 250 miliona stanovnika bilježi posjetu ispod 10 miliona turista. Vjerujem da možemo mnogo da naučimo od Crne Gore i zato ćemo učiniti sve da intenziviramo saradnju u oblasti turizma. Platforma za to već postoji, budući da imamo odlične međudržavne odnose, ali ćemo ih ovim vidom saradnje još brže i efektnije unaprijediti“, naglasio je Kandou.

Indonežanski amabasador je istakao da Vlada te države cijeni to što je, kako je kazao, turizam jedan od stubova ekonomije.

Predjednik CTU-a Žarko Radulović je rekao da veoma cijeni interesovanje Indonezije za jačanje saradnje u oblasti turizma, ali i investicione saradnje.

“Crna Gora je raspoložena i ima potencijal za razvoj novog tržišta. Spremna je i za nove goste iI za nova ulaganja, ali i da ukoliko se to od nje očekuje podijeli iskustvo svoje turističke privrede”, kazao je Radulović.

Sagovornici su se saglasili da je perpektiva za intentivniju saradnju u oblasti ruističke privrede dobra i da postoji obostrani interes za njeno unaprjeđenje naročito u segment edukacije i usavršavanja kadra, kroz saradnju Univerzitetskih jedinica dvije države.

 

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Anonimni
Gost
Anonimni

Kada sam studirao jedan mudriKada sam studirao jedan mudri profesor mi je rekao,ako ti treba neki savjet vezano za neki predmet uvijek pitaj odličnog studenta,nikad lošeg ili ponavljača.Lijepo će ovi naučiti od nas u turizmu posebno,gdje smo zadnji u Evropi.Umjesto da pitaju one odlične u turizmu kao što su Monako,Španija,Francuska,Majdivi,itd,oni pitaju one najgore u turizmu,a mi tu jesmo među loše… Više »

Toni
Gost
Toni

Ovo je samo kurtoazna izjava,
Ovo je samo kurtoazna izjava, ne sjekiraj se. Indonezijski turizam je decenijama ispred našeg.

Laki
Gost
Laki

Vi dozvolite konzumaciju
Vi dozvolite konzumaciju alkoholnih pića pa će vam dolaziti i turisti iz nemuslimanskih država. A dolaziće vam i bogati muslimani koji zbog toga sada dolaze u Evropu. Zamislite njemačkog turistu,pogotovu bavarca da ne može da popijije kriglu Bier. To je u CG bilo nezamislivo.

Send this to a friend