Ekonomija

Inspekcija obavila 216 kontrola raftera na Žabljaku i u Plužinama

“Subjektima koji nijesu posjedovali odobrenje za rad nijesu izricane novčane kazne, već mjere zabrane obavljanja djelatnosti”, navodi se u saopštenju objasvljenon na sajtu Uprave za inspekcijske poslove.

U odnosu na prošlu godinu, kako su dodali, zabilježen je značajan napredak u oblasti pružanja usluga raftinga.

“Na Šćepan Polju prošle godine nijedan rafter nije posjedovao odobrenje za rad, dok su ove godine, zahvaljujući pojačanim aktivnostima Turističke inspekcije, svi rafteri pribavili dokumentaciju neophodnu za obavljanje ove djelatnosti. Sada u Plužinama osam raftera pruža usluge raftinga, dok ih na Žabljaku ima devet”, navodi se u saopštenju.

Turistička inspekcija je, prema riječima njenih predstavnika, obavljala i kontrolu smještaja na Žabljaku.

“Kontolisani su hoteli Enigma, Javor, Lovac i Zlatni bor. Prilikom inspekcijskih pregleda utvrđene su tri nepravilnosti na osnovu kojih su turistički inspektori izdali dva prekršajna naloga u iznosu od 450 eura”, kazali su iz Uprave.

Kontrolisan je, kako su saopštili, i privatni smještaj, prilikom čega su utvrđene tri nepravilnosti i izdata tri prekršajna naloga u iznosu od 450 EUR. 

“Kontrola takozvanih “dilera” soba imala je pozitivan efekat, s obzirom da je zabilježen veći broj subjekata koji su podnijeli zahtjev za dobijanje odobrenja za rad”, zaključuje se u saopštenju.

Send this to a friend