Ekonomija

Institut Igalo: Dobra posjeta, Rusi nijesu otkazali

U drugoj fazi Instituta su prethodnih dana boravili i učesnici festivala “Sunčane skale”. I pored pada broja ruskih gostiju koji su najavljivali hotelijeri sa crnogorskog primorije, u Institutu su ponosni što grupe sportista ili udruženja ponovo odlučuju da dođu, prenosi Radio Jadran.

“Tako ovih dana kapacitete sportskog centa koriste sportska grupa ritmičkih gimnastičarki iz Moskve. Takođe, kongresnu ponudu koristi i 50-ak polaznika Međunarodne škole omladinske diplomatije iz Moskve. Riječ je o ruskim grupama koje iz godine u godinu povećavaju broj gostiju”, saopštavaju iz službe marketinga i prodaje Instituta.

Da Institut Igalo svojim medicinskim tretmanima, a zahvljujući prvenstveno stručnom kadru, zauzima vodeće mjesto u regionu, svejdoče dobre povratne informacije koje često dobijaju u ovoj službi od korisnika.

“Na nedavno završenim Evropskim igrama u Bakuu, u disciplini rvanje slobodnim stilom, u kategoriji do 75 kilograma, srebrnu medalju osvojila je Bukina Ekaterina. Ona se nalazila se na liječenju u Institutu Igalo u avgustu 2013. godine. Povod njenog boravka u Institutu bile su mnogobrojne povrede, koje nisu obećavale dalje uspjehe u njenoj karijeri. Medicinski tretman i opšte fizičke pripreme u Sportskom centru Instituta vratili su Ekaterinu u formu i doprinijeli njenom uspjehu. Lijepe vijesti javio je njen trener Valeriy Chupakov”, navode u marketingu kompanije.

Poneseni pozitivnim feedback-om od korisnika i uprkos poteškoćama sa kojima se Institut Igalo godinama suočava, u Institutu nastoje da ulažu u sadržaje, posebno u medicinskom dijelu, što je primarna djelatnost.

“Prošle nedjelje Institut je obezbijedio aparat za SHOCKWAVE. Riječ je o aparatu za neinvazivnu terapiju hroničnog mišićno-tetivnog bola, koji se primjenjuje u fizikalnoj medicini i rehabilitaciji, ortopediji i sportskoj medicini. Najčešće indikacije su sve hronične upale tetivnih pripoja do dubine od tri centimetra. Shockwave terapija se koristi u tretranju stanja kao što su teniski lakat, skakačko koljeno, bolno rame i bolna ahilova tetiva”, objašnjavaju iz Instituta.

Inače, ukupno trajanje jedne serije terapija je dva do tri nedjelje. U jednoj seriji terapija se daju dva-pet seansi (maksimum sedam po seriji), u razmaku od dva do pet dana. Pun efekat se očekuje nakon osam do 12 nedjelja od završetka serije. Liječenje može da se ponovi nakon pauze od tri mjeseca. Cijena po terapiji iznosi 15 eura.

Send this to a friend