Ekonomija

Izuzetno interesovanje za hotele Avala i Bianca

Sajam u Barseloni, od 17. do 19. novembra, okupio je 3.300 izlagača iz 90 zemalja 3.800 organizatora događaja, konferencija i kongresa–takozvanih hosted buyer-a. 

Tokom trodnevnog Sajma organizovan je i veliki broj seminara, edukativnih treninga i radionica.

Prema riječima menadžera kompanije “Beppler&Jacobson Montenegro”, kao jedinog predstavnika hotelijera na Sajmu u Barseloni, interesovanje za njihove hotele Avalu i Bjanku bilo je iznad svih očekivanja.

“Jako smo zadovoljni interesovanjem koje su pokazali za naše hotele turističke agencije, hotelijeri kao i avio prevoznici iz čitave Evrope. Ono što u ovom trenutku mogu izdvojiti je prije svega interesovanje sa tržišta Poljske, Mađarske, Francuske, Izraela itd. i to za oba naša hotela, i u Budvi i Kolašinu “, kazala je menadžer prodaje Hotela “Avala Resort and Villas” Jovana Đukanović.

Prema njenim riječima ovaj oblik poslovnog turizma je najbolji način za produženje sezone i da je više puta naglašeno tokom Sajma u Barseloni da je prema istraživanju UNWTO, WTTC i ETC – najkompetentnijih svjetskih institucija, MICE tržište najbrže rastući segment ove vrste industrije.

“Nedavno smo saopštili da je 2015. godina za hotele “Avalu” i “Biancu” bila izvanredna. Prema presjeku napravljenom do 1. septembra svi parametri su u bili u uzlaznoj liniji u odnosu na prošlu, takođe dobru godinu. Sada se pokazalo da i naše trenutno fokusiranje na tkz. poslovni turizam predstavlja dobar pravac a to dokazuje i pomenuto interesovanje ovdje u Barseloni i dogovori koji će sigurno proisteći iz brojnih ostvarenih kontakata “, zaključuje Đukanovićeva. 

 

Send this to a friend