Društvo

Japanski “Brod mira” u oktobru u Kotoru

“Posjeta Broda mira biće dobra prilika da se promovišu i razviju ekonomska, kulturna i umjetnička razmjena između dvije zemlje. Veče crnogorsko-japanske kulture i umjetničke razmjene u oktobru podstaći će ljude obiju zemalja, različitih kultura i tradicije da bolje razumiju jedni druge i razviju međusobno poštovanje i prijateljstvo”, navodi se u saopštenju.

Gradonačelnik Stjepčević sa saradnicima primio je juče zamjenika počasnog konzula Crne Gore u Japanu Masakuni Tanimota koji sa delegacijom japanskih biznismena boravi u Crnoj Gori.

Razgovarali su o posjeti Broda mira, te realizaciji kulturnih programa koji će tom prilikom biti organozovani u Kotoru.

Gradonačelnik Stjepčević, predstavnici Turističke organizacije, opštinskih sekretarijata za kulturu, imovinsko-pravne odnose, urbanizam i preduzetništvo i Stručne službe predsjednika Opštine saslušali su predloge i upoznali se sa potrebama organizatora ovog kulturnog festivala. 

Predstavnici Opštine iskazali su spremnost da, kako kažu, u okviru svojih mogućnosti i ovlašćenja, pruže neophodnu podršku prilikom posjete Broda mira koji će tog dana u Kotor dovesti dvije hiljade posjetilaca. 

 

Send this to a friend