Ekonomija

Jelušić u Moskvi: Ruski turisti dobrodošli u Crnu Goru

Crnogorska turistička ponuda predstavlja se u periodu od 18 do 21. marta, na najvećem sajmu turizma u Rusiji i jednom od najznačajnijih turističkih sajmova na svijetu “MITT 2015” u Moskvi.

Prvog dana sajma, državni sekretar u Ministarstvu održivog razvoja i turizma Predrag Jelušić i direktorica Nacionalne turističke organizacije Crne Gore Željka Radak Kukavičić, koji predvode crnogorsku delegaciju, imali su susrete sa predstavnicima nadležnih državnih institucija iz oblasti turizma, ruskih turoperatora i medija. 

U Federalnoj agenciji za turizam Ruske Federacije, organizovan je sastanak državnog sekretara i direktorice NTOCG sa generalnim direktorom Olegom Safonovim i zamjenikom za međunarodnu saradnju Valeryem Korovkinovim.

“Predstavnici dvije zemlje razgovarali su o sadašnjem stepenu i mogućnostima unapređenja saradnje i promocije već prepoznatog crnogorskog turizma na ruskom tržištu”, saopšteno je iz NTO-a.

Jelušić se nada da će ruski turisti i ove sezone odabrati Crnu Goru kao svoju turističku destinaciju, imajući u vidu, prije svega, sličnost kultura i jezika dvije zemlje, kao i činjenicu da se ruski turisti u Crnoj Gori osjećaju dobrodošli.  

“Predrag Jelušić je naglasio da ruski turisti imaju značajno učešće u strukturi turističkog prometa i istakao da je Crna Gora, imajući u vidu događanja na svjetskom ekonomskom tržištu, snizila cijene hotelskih aranžmana za rusko tržiste”, kazali su u NTO-u. 

Generalni direktor ruske federalne agencije za turizam, Oleg Safonov je iskazao zadovoljstvo učešćem crnogorskih turoperatora i hotelijera i ocijenio pozitivnim nastup Crne Gore na ovogodišnjem međunarodnom sajmu turizma u Moskvi.

“Takođe, izrazio je podršku naporima Crne Gore u daljem promovisanju crnogorske turističke ponude na ruskom tržištu”, ističu u NTO-u. 

Direktorica NTOCG Radak Kukavičić, imala je susret sa zamjenicom ministra Ministarstva kulture Ruske Federacije Allom Manilovom.

“Sagovornice su razmijenile mišljenja o aktuelnoj situaciji u oblasti turizma i obostrano podržale ideju otvaranja kancelarija turističkih organizacija dvije zemlje, u Crnoj Gori i u Ruskoj Federaciji”, saopšteno je iz NTO-a.

Send this to a friend