Ekonomija

Kinezi posjetili Luštica Bay: Interesovali se za zelenu ekonomiju i energetiku

Kineskoj delegaciji je predstavljen master plan budućeg kompleksa koji predviđa sedam hotela, dvije marine, profesionalni golf teren sa 18 rupa, više od 1.000 stanova, 500 vila i sportske sadržaje.

Prema riječima Darena Gibsona, izvršnog direktora Luštice Development, Luštica Bay je žila kucavica crnogorskog primorja i jedan od najambicioznijih projekata u crnogorskom turizmu i među najvećim greenfield investicijama u ovom dijelu Evrope.

“Naš projekat daje novi impuls investicionom ambijentu Crne Gore kao jednoj od najbrže rastućih turističkih destinacija u jugoistočnoj Evropi“, istakao je on. 

Kineska delegacija posebno je bila zainteresovana za pitanja zelene ekonomije, infrastrukture i energetske efikasnosti, a projekt menadžer u Luštica Development Robert Peri podsjetio je da se tokom planiranja i gradnje Luštica Bay poštuju najviši ekološki standardi.

“Održivost čini srž planiranja i razvoja projekta. Master plan Luštica Bay prije tri godine je dobio Nagradu izuzetnosti u oblasti planiranja i dizajna, koju dodjeljuje Američko društvo pejzažnih arhitekata (ASLA). Inspiracija je pronađena u tradicionalnoj arhitekturi crnogorskog primorja“, dodao je on. 

 

Send this to a friend