Ekonomija

Kolašin: Na Tango kampu gosti iz preko 20 zemalja

Kolašinski Internacionalni ljetnji tango kamp će obilovati različitim programima, obuhvataće plesne radionice, video projekcije, predavanja, plesne večeri, koncerte, a za realizaciju umjetničkih programa pobrinuće se internacinonalni plesni parovi, di-džejevi i muzičari iz Buenos Airesa, Atine, Soluna, Beograda, Zagreba i Skoplja, saopšteno je iz Društva prijatelja Kolašina.

“Jedinstveni spoj plesa i planinskog turizma zaslužan je što stotine ljubitelja argentinskog tanga i aktivnog odmora iz cijele Evrope odabere Crnu Goru i Kolašin za svoju omiljenu ljetnju destinaciju. Pred nama je 20 dana Internacionalnog ljetnjeg tango kampa, koji već petu godinu za redom, svojim gostima i stanovnicima Kolašina nudi obilje plesnih, muzičkih i drugih zabavnih sadržaja i aktivnosti”, poručuju iz Društva prijatelja Kolašina.

Učešće na događaju koji je u svijetu argentinskog tanga jedinstven po kombinovanju plesa i planinskog turizma, do sada je potvrdilo oko 250 gostiju iz preko dvadeset evropskih zemalja, od kojih više od 100 iz same Crne Gore. 

Pored raznovrsnih plesnih sadržaja, događaj nudi i obilje drugih kreativnih i zabavnih programa, pa se očekuje i veliki broj gostiju koji ne plešu tango. 

“Oni će, ukoliko to žele, moći da nauče osnove argentinskog tanga na časovima za potpune početnike. Pored toga, sve učesnike očekuju organizovane planinske ture, sportsko penjanje, časovi strijeličarstva, joge, radionice antistres i relaks programa, organizovane biciklističke ture, kao i druge aktivnosti koje ovu manifestaciju čine savršenim odmorom za različite uzraste, a samim tim i za cijele porodice”, navodi se u saopštenju.

Kao i prethodnih godina, očekuje se da se veliki broj Kolašinaca, naročito onih najmlađih, priključi pomenutim aktivnostima. 

“Iz bogatog sadržaja tango kampa, izdvojili bismo i BaleTango za dijecu, tango aerobik i argentinski folklorni ples čakarera”, zaključuje se u saopštenju. 

 

Send this to a friend