Ekonomija

Kongresni turizam sve više značajan za podgoričke hotele

Izvršni direktor prodaje hotela Aurel Ivana Mićković kazala je da se u tom hotelskom objektu konstantno radi na unaprijeđenju MICE turizma i proširivanju liste klijenata, s obzirom na konferencijske kapacitete koje posjeduju.

“Hotel raspolaže sa dvije konferencijske sale i jednom manjom za održavanje sastanaka”, istaiče ona za agenciju Mina-business.

Ona je navela da je kapacitet dvije konferencijske sale, u zavisnosti od postavke, 20 do 30 mjesta u manjoj, odnosno 50 do 80 mjesta u većoj.

“Postoji mogućnost da se konferencijske sale spoje kako bi se dobila jedna veća, kapaciteta do 150 mjesta”, objasnila je Mićković.

Pored tih sala, hotel raspolaže i sa jednom manjom za održavanje sastanaka, kapaciteta do 12 mjesta.

Kada je riječ o popunjenosti hotela, Mićković je kazala da su kapaciteti iskorišteni oko 60 odsto, ali da to varira u zavisnosti od dešavanja koja se organizuju.

“Popunjenost varira u zavisnosti od dešavanja koja se održavaju u hotelu i perioda sedmice, tako da u pojedinim danima ona dostiže i do 90 odsto. U narednom periodu, naročito u maju, očekuje sed još veća popunjenost hotelskih kapaciteta. U maju očekujemo veliku popunjenost, jer je to period kada imamo najviše kongresnih dešavanja, kao što su konferencije, seminari i razna predavanja”, dodala je ona. 

Prema rijeima predstavnika hotela Podgorica Nevenke Lekić, taj hotelski objekat, kada su u pitanju potrebe MICE turizma, raspolaže sa dvije kongresne sale različitih kapaciteta.

“Kongresne sale su potpuno opremljene za održavanje prezentacija, seminara i konferencija”, navela je Lekić.

Ona je dodala da u hotelu preduzimaju aktivnosti u cilju stimulacije MICE turizma s obzirom na to da utiče na produženje boravka kongresnih gostiju.

“Kako bismo podstakli razvoj MICE turizma, u ponudi imamo posebne pakete i ponude sa popustima za smještaj i korišćenje kongresnih kapaciteta”, rekla je Lekić.

Kada je u pitanju popunjenost kapaciteta, hotel je radnim danima, kako tvrdi, popunjen 70 do 80 odsto, što je zadovoljavajući nivo.

“Vikendom je popunjenost hotelskih kapaciteta manja, ali smo zadovoljni s obzirom na povoljne najave za naredni period”, zaključila je Lekić.

Send this to a friend