Ekonomija

Luštica Bay: Dan dobrodošlice za mještane Radovića

On je pozdravio mještane Radovića, zvanice i zaposlene koji su juče posjetili kompleks Luštica Bay, novi turistički grad u zalivu Trašte vrijedan 1,1 milijardu eura, u okviru Dana dobrodošlice koji je organizovala kompanija Luštica Development AD i naglasio da je za njih veoma bitno njegovanje međusobnih dobrosusjedskih odnose sa Radovićima kao najbližim komšijama. 

“U tom smislu, i današnji dan dobrodošlice se sastoji u davanju mogućnosti mještanima da vide i čuju o napretku projekta ali i o planovima u narednih nekoliko mjeseci“, rekao je Gibson.

Informacije o napretku i razvoju projekta saopštio je direktor planiranja i razvoja u Luštica Development Omar Farid, saopšteno je iz Luštice Divelopmenta.

„Veoma smo ponosni što možemo da kažemo da je naša vizija sa uspjehom implementirana u okviru prve faze razvoja projekta. Prvih deset zgrada sa 70 stanova je predato vlasnicima, a radovi u marini vidno napreduju. Iskopni radovi za sljedećih 16 zgrada sa 90 stambenih jedinica su u toku i uskoro će početi gradnja ovih objekata. Očekujemo da ovi objekti budu završeni u 2017. godini, kao i prvi hotel, a takođe i marina sa 176 vezova, rekao je Farid. 

Luštica Bay se gradi na poluostrvu Luštica. Biće izgrađeno sedam hotela, golf teren, dvije marine, više od 1.000 stanova, preko 500 stambenih vila i kuća, šetalište sa restoranima i drugi prateći objekti. Cjelokupan izgled naselja je u skladu sa tradicionalnom arhitekturom crnogorskog primorja. Prvi stanovnici, kupci nekretnina, su preuzeli ključeve svojih stanova početkom 2015. godine.

Luštice Development je od samog početka posvećena saradnji sa lokalnom zajednicom i do sada je uložila više od 600,000 eura u lokalnu zajednicu i okruženje, sponzorišući mlade sportiste, sportske klubove, umjetnike, kulturne manifestacije i nevladine organizacije i javne ustanove.

Send this to a friend