Ekonomija

Na kojim destinacijama će Crnogorci dočekati Novu?

U agenciji Gallileo za CdM su rekli da najnovija dešavanja u svijetu neće isprazniti hotele u većim evropskim gradovima. 

“Panika koja vlada od terorističkih napada neće se odraziti na kompletno evropsko tržište. Imamo informacije da su u većim gradovima svi hoteli bukirani. Već godinama nemamo Pariz u ponudi za novogodišnje praznike, ali zbog vremenskih uslova koji nam uglavnom ne idu ruku. Međutim, za sve druge gradove vlada veliko interesovanje, tako da će dosta naših građana dočekati Novu godinu van granica Crne Gore“, kazali su u toj agenciji. 

Nedavna dešavanja u glavnom gradu Francuske stopirala su rezervacije za ovaj aranžman i u In travel-u. 

“Planirano je da autobusom krenemo u posjetu Veroni, Milanu, Beču i Parizu, ali poslije terorističkog napada za ovaj aranžman je palo intresovanje”, rekli su za CdM u In travel-u. 

Put u Pariz preko agencije Grand već je otkazalo nekoliko građana. Ipak, u toj agenciji smatraju da će njihovi programi biti realizovani.

“Ne vjerujemo da će posljednja dešavanja uticati bitnije na broj turista koji planiraju da krajem decembra otputuju iz Crne Gore”, sigurni su u toj turističkoj agenciji. 

Kako su CdM-u rekli u Grandu, interesovanje za aranžmane koje imaju u ponudi je na nivou prošlogodišnjeg. Kao i obično, najatraktivnije destinacije su Atina, Barselona, Istanbul, Ohrid, Budimpešta i Prag. 

Agencija Gallileo ponudila je 15 novogodišnjih programa i svi će biti realizovani. 

“Trudimo se da imamo bogatu ponudu, za svačiji džep – od 100 eura za Ohrid do 600 za Barselonu. Građani odlučuju gdje će otputovati shodno budžetu“, saopštili su iz te agencije. 

A broj jedan destinacija ove godine je Italija. Preko ove agencije pet grupa će avionom i autobusom krenuti ka Apeninskom poluostrvu i novogodišnje praznike provesti u Rimu, Milanu, Napulju i Veroni. Neki će u 2016. zakoračiti i na Siciliji.

Standardno privlačan turistima je Ohrid, a uvijek zanimljiva Grčka. 

“Novitet je Beč i taj aranžman biće realizovan“, poručuju u Gallileu. 

Neki građani su već u septembru rezervisali svoja putovanja preko In travel-a. Kako su istakli u toj agenciji, standardno prvi se pune autobusi za bliže destinacije.

“Naravno, nalet interesovanja se očekuje u narednom periodu. Za sada, kao i svake godine, najviše interesovanje vlada za Sarajevo i Mostar, Ohrid i Novi Sad. Čak imamo putnike koji svake godine idu sa nama u Ohrid, jer im se dopada ponuda”, naglasili su u In travel-u.

Koferi će se pakovati i za Grčku, Italiju, Češku i Austriju, a neki će uživati i na Azurnoj obali što je novitet u ponudi ove agencije. 

Iako je izvjesno da će neki novogodišnji aranžmani biti realizovani, u Travelhouse-u kažu da će početkom narednog mjeseca znati gdje će sve organizovati ture. 

“Dominiraju bliže destinacije, a koliko če tačno programa biti realizovano znaćemo početkom decembra”, rekli su za CdM u toj agenciji. 

U agencijama su poručili da čine sve kako bi izašli u susret svojim klijentima, pa su omogućili plaćanje u rate i pripremili popuste na neke aranžmane.

Send this to a friend