Ekonomija

Nije proglašen prvorangirani za idejno rješeno hotela Delfin

“Nakon detaljne analiza svakog rada, razmjene mišljenja i stavova članova komisije, konstatovano je da nijedan nije zadovoljio sve tražene uslove da bi se izdvojio kao prvorangirani“, navodi se u saopštenju.

Iz Ministarstva su kazali da je, u drugom krugu glasanja, odlučeno da drugu nagradu, od po osam hiljada eura, ravnopravno podijele radovi pod šiframa “Mlado_od_delfina“ i “58125822“, prenosi agencija MINA-business.

Komisija je odlučila i da treću nagradu, od po četiri hiljade eura, dobiju radovi pod šiframa “Sky05“, “Retro“ i “2518“, dok su radovi pod šiframa “Iruka“ i “Viktorija“ otkupljeni za po dvije hiljade eura.

Iz Ministarstva, koje će naknadno organizovati izložbu radova, saopšteno je da je na konkurs pozvano 16 učesnika, od kojih je 12 prihvatilo poziv i dostavilo ukupno sedam radova.

“Nakon pregleda konkursne dokumentacije konstatovano je da svi radovi ispunjavaju propozicije konkursa. Od učesnika se očekivalo da arhitektonsko oblikovnim rješenjem naprave odgovarajući prostorni i funkcionalni kvalitet objekta, uz postizanje ambijentalne i pejzažne usklađenosti“, kazali su iz Ministarstva.

Taj Vladin resor je, u cilju valorizacije postojećih potencijala i projektovanja sadržaja kojim će se povećati stepen kvaliteta turističkih usluga, 30. decembra raspisalo konkurs za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje turističkog kompleksa hotela Delfin. Investitor za izradu konkursnog rješenja i izgradnje objekta je kompanija Carine iz Podgorice.

Iz Ministarstva su objasnili da izrada idejnog arhitektonsko-urbanističkog rješenja ima za cilj proširenje luksuznog turističkog kompleksa hotela Delfin dodatnim sadržajima za sport i rekreaciju, kao i smještajnim kapacitetima, koji će doprinijeti valorizaciji i povećanju kvaliteta prostora, ekskluzivnosti ponude i stvaranju uslova za cjelogodišnje funkcionisanje turističkog kompleksa. 

Oni su saopštili da su u žiriju koji je odlučivao o nagradama, pored predsjednika, arhitekte Nebojše Adžića, bili građevinski inženjeri Rina Ivančević i Slavica Ukropina, ekonomista Stanko Zloković i arhitekta Slobodan Bobo Popović.

NAJNOVIJI NAJSTARIJI POPULARNI
Hello Ministarstvo, Dje ste arhitekte
Gost
Hello Ministarstvo, Dje ste arhitekte

Ovakve lokacije zahtevajuOvakve lokacije zahtevaju konkurs otvorenog tipa (a ne pozivni), na kome bi mogle ucestvovati sve zainteresovane arhitekte. Organizacijom pozivnog konkursa, investitor bira ucesnike na konkursu, dakle deo strucne (?) javnosti koji se njemu dopada – posledice su jasne. Strucni ziri, kako samo ime kaze, trebala bi ciniti struka – dakle, urbanisti i arhitekte, buduci da se radi o… Više »

Send this to a friend