Ekonomija

Otvorena gradska riva Pine

Projekat rekonstrukcije gradske rive Pine realizovan je na osnovu Memoranduma o međusobnoj saradnji između Opštine Tivat i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom.  

U JP Morsko dobro su kazali da su radove realizovali u dvije faze, od kojih je prva obuhvatala izgradnju i proširenje obale kod objekta Lučke kapetanije,  dok je druga podrazumijevala sveobuhvatnu rekonstrukciju gradske rive Pine u površini od oko 10.500 m2.

“Prostor Pina sastoji se iz više međusobno povezanih cjelina, i to: pješačke ulice od Lučke kapetanije do restorana Prova, glavnog pristaništa i rive Pine koje funkcioniše kao gradski trg, šetališta od mula do zgrade Lučke kapetanije koje se nadovezuje na drvored palmi i planirani lugomare, kao i predprostor i terase postojećih turističko-ugostiteljskih objekata. U generalnom kontekstu, novo rješenje Pina naglašava veze prostornih, funkcionalnih i istorijskih centara grada, a to su Porto Montenegro i veliki gradski park i riva Pine”, naglasili su iz Morskog dobra.

Posjetiocima Tivta, Pine predstavljaju jednu od prvih tačaka kontakta sa ovim mediteranskim gradom, tako da je Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom uložilo 1.734.922 eura u rekonstrukciju ovog šetališta koja ga je pozicionirala u rang svjetskih turističkih atrakcija.  

Morsko dobro i Opština Tivat planiraju zajedničku  realizaciju novih projekata kao što su uređenje i izgradnja obale u Belanama, rekonstrukcija pristaništa na Opatovu, kao i uređenje obale i plaže u Donjoj Lastvi i Krašićima.

Send this to a friend