Ekonomija

Otvorena sezona na Vučju, hotel sada ima 100 kreveta

Predstavnik Ski centar Vučje, Vanja Tomašević, kazala je da je novitet ove godine povećan broj kreveta.

“Hotel Vučje sada raspolaže sa 100 kreveta. Osim toga novitet je i novootvoreni ski servis, jedan od bolje opremljenih, jer raspolaže sa preko 500 oprema raznih svjetski poznatih brendova”, kazala je Tomašević.

Ona je dodala da je akcenat stavljen i na školu skijanja.

“Tu smo se izborili za ono čemu smo godinama težili, a to je da se produži škola skijanja u februaru i martu, kada najčešće imamo snijega, a djeca su svojim obavezama vezana za školu”, dodala je Tomašević.

Novitet je i izgradnja akumulacije na Vučju.

“To znači da ćemo već od naredne godine moći aktivno da osniježavamo staze i da više ne brinemo da li će biti snijega na vrijeme, kako bismo sve programe mogli da sprovodimo onim tempom kojim i planiramo”, kazala je Tomašević.

Predsjednik Skupštine Opštine Nikšić, Sonja Nikčević, ocijenila je da Nikšić povezuje jug i sjever.

“Nikšić može biti turistički više valorizovan u budućnosti nego što je to bio do sada. Dokaz tome je Ski centar Vučje čime Nikšić dobija svoje turistički prepoznatljivo mjesto”, poručila je Nikčević.

Predstavnik Nacionalne turističke organizacije (NTO), Vesna Lazović, saopštila je da razvoj turizma neće stati u ovom kraju.

“Ovo je smao početak. Mi smo zajedno sa Zavodom za školstvo i ski centrima došli do jednog lijepog projekta, a to je obrazovni program koji se odnosi na zimsku školu u prirodi, odnosno ski školu za učenike osnovnih škola. Naišli smo na veliko razumjevanje čitave turističke privrede”, kazala je Lazović.

Svima je, kako je dodala, prihvatljivo rešenje da se ski škole organizuju u februaru i martu u toku radnih dana kako bi bezbjednost djece u ski centrima bila na zavidnom nivou.

“Postignute su dobre cijene, jedan kompletan petodnevni aranžman na bazi punog pansiona sa instruktorom skijanja, animacijom i prevozom iznosi oko 130 eura i postoji mogućnost plaćanja u ratama”, rekla je Lazović.

Predstavnik Ministarstva turizma, Marko Petričević, saopštio je da je Ski centar Vučje primjer uspješne saradnje privatne inicijative i aktivnog pristupa državnih organa.

“Ta sinergija rezultira dobrim stvarima kao što su Snow dance koji traje izvjestan broj godina. Tu je i akumalacija na Vučju zbog koje naredne godine nećemo morati da gledamo u nebo, već će naše staze biti stalno pokrivene snijegom”, rekao je Petričević.

 

Send this to a friend