Ekonomija

Petričević: Privući turiste autentičnim lokalnim feštama

“Važno je da se samo nadogradimo na vremenske i klimatske pogodnosti, da naše plaže duže rade, a ne da se zatvaraju 1. septembra. U tom smislu, Javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom treba da bude aktivno i da plaže i kupališta budu otvorena sa pratećom ponudom i tokom čitavog oktobra. Svjedoci smo da se gosti i domaći još kupaju, temperatura mora je povoljna”, kazao je Petričević za Skala radio.

On je naglasio da je u postsezoni bitno da su šetališta uredna, da komunalna infrastruktura funkcioniše istim intenzitetom kao i ljeti, te da restorani i dalje imaju dobru ponudu. 

“Sve to može da utiče na produžetak sezone. Oktobar je mjesec kada ima puno izletničkih turista, to su grupe iz Dubrovnika i turističke grupe iz Albanije”, dodao je Petričević.

On je naveo da su u Kotoru kruzeri još uvijek aktivni i dolaziće do kraja novembra, a turističke izletničke grupe nijesu ovih dana prisutne samo na primorju, već obilaze i sjever i centralni dio Crne Gore.

“U Virpazaru sam juče vidio dosta turističkih autobusa, u Baru se veći broj turista i dalje kupa, i zato im treba omogućiti sve uslove da ostanu što duže i da im boravak u danima bez gužve i visokih temperartura rano jesenje atmosfere prija”, zaključio je Petričević.

Send this to a friend