Ekonomija

Porto Montenegro na nautičnom događaju “Jedriličar godine” u Moskvi

Ruska jahting asocijacija WFTU i časopis Yacht Russia organizatori su ove manifestacije koja je zakazana za 2. decembar u Moskvi, a među glavnim pokroviteljima manifestacije su i renomirani Gazprom, SWAN, Aston Martin i Burevestnik grupa.

“I pored izazova na ruskom tržištu, mi i dalje imamo tradicionalno dobre, ali i uspostavljamo nove saradnje sa predstavnicima nautičke industrije u Rusiji – njihovi elitni mediji i dalje kontinuirano izvještavaju o Crnoj Gori i našem nautičkom proizvodu, što potvrđuje i izuzetno pozitivan članak o hotelu Regent Porto Montenegro objavljen u najnovijem izdanju čuvenog magazina Conde Nast Traveller Russia”, istakao je Billy Canellas, menadžer za razvoj biznisa u marini Porto Montenegro.

Sedam oficijalnih nagrada biće raspoređene u kategorijama: Najbolji jedriličar i Jedriličarka godine, Najbolji jedriličarski tim, Najbolja jedriličarska škola za djecu, Najbolji trener godine, Najbolji organizator regate i Nagrada za poršku jahtinga kao sporta.

Ova nacionalna nagrada Rusije ustanovljena je 2009. godine, i za samo sedam godina stekla je globalni karakter i podršku ISAF Rolex World Sailor of the Year Awards-a, zbog velikog doprinosa sportu.

Slične ceremonije postoje i u Velikoj Britaniji, Fransuckoj, Njemačkoj i SAD-u, a među dobitnicima ovog priznanja, u prethodnim godinama, su i olimpijci u jedrenju, kao što su čuveni Valentin Mankin, Timir Pinegin, Artion Kuznjecov, Sergej Frank i mnogi drugi.

Send this to a friend