Ekonomija

Porto Montenegro primamljiva destinacija, Japanac kupio stan u naselju

On je, gostujući u programu Radio Tivta, rekao da sve više gostiju stiže iz Španije, Francuske, Italije i zemalja Bliskog i Dalekog Istoka, dok je nešto manji broj Rusa.

Kalezić je kazao da je, po prvi put, i jedan Japanac kupio stan u Porto Montenegru.

Pred početak ljeta u Portu je otvorena još jedna rezidencijalna zgrada “Ksenija”, u kojoj je od 47 stanova ostalo neprodato tek nekoliko, a u proširenoj marini sa 450 vezova popunjenost kapaciteta se kreće oko 90 posto.

Kalezić je istakao da i oni u Portu, kao i grad treba više pažnje da posvete zaposlenim na brodovima u marini.

“Njih je uvijek nekoliko stotina”, rekao je Kalezić, navodeći da su to ljudi srednje prema višoj platežnoj moći i klijentela koja se uvijek vraća, a mi još uvijek nemamo svijest da su nam oni značajni gosti.

On je ukazao da je to ciljna grupa gostiju grada, koja može poboljšati turističke prihode.

Kalezić je istakao da je sa 38 organizovanih kulturnih i jahting događaja ovog ljeta opravdao najave da je ovo najuzbudljivije ljeto do sada.

“Nadmašili smo bogatu prošlogodišnja ponuda. Nije bilo lako podići standard”, rekao je PR menadžer kompanije, podjetivši da su Tivćani i njihovi gosti tokom ove sezone mogli, između ostalog, da pogledaju izložbu fotografija svjetski poznatog Dejvida Hamiltona, ali i da uživaju u djelima tivatskih slikara. Imali su priliku i da prisustvuju promocijama knjiga bestseler autora, kao i da, zahvaljujući Muzičkoj radionici za duvače, uživaju na koncertima članova Beogradske filharmonije.

Za večeras, u Zbirci pomorskog naselđa, najavljena je izložba “Novi horizonti”, koju je pripremila beogradska galerija “New Moment”, a veoma značajan jahting događaj za Tivat i Crnu Goru, sajam “MYBA Pop Up Superjaht”, biće održan od 4. do 6. septembra.

Send this to a friend