Ekonomija

Posjeta turista u Boki i Budvi kao prošle godine

U hotelima je smješteno 744, dok se za privatni smještaj odlučilo 1.479 gostiju. Domaćih gostiju registrovano je 739, a stranih 1.484.

Brojno stanje u Novom trebalo bi da se poboljša krajem naredne sedmice, kada će biti održana i deseta jubilarna regata “Terra da mare”. Kako je ranije najavljeno, u Herceg Novi bi trebalo da stigne 500 gostiju – učesnika regate sa porodicama, prenosi Radio Jadran.

U najmanjem bokeškom gradu Tivtu, registrovano je 337 gostiju. Dominiraju stranci kojih je više nego domaćih – 316, dok je domaćih samo 21. Turisti većinom borave u privatnom smještaju – njih 240, a u hotelima ih je 97-oro.

Iako se u Kotoru, na dnevnom nivou smijeni i po nekoliko stotina ili hiljada turista – počev od onih sa kruzera do izletnika koji stižu autobusima, u njemu je trenutno evidentirano na konačištu samo 280 gostiju, što je na prošlogodišnjem nivou.

U metropoli turizma Budvi, trenutno odmara nešto više od 4.000 – 70 domaćih i 4.044 stranih, što je četiri odsto manje no lani. Od toga, 3.357 smješteno je u hotelima, a ostali u privatnom smještaju, o kojem ne postoji precizna evidencija, pa iz TO Budva pojašnjavaju da je riječ samo o procjeni.

Send this to a friend