Ekonomija

Projekat “Sva čuda Crne Gore” predstavljen i u Herceg Novom




Generalni direktor Direktorata za upravljanje turističkom destinacijom, Marko Petričević pozvao je prisutne da svojom idejom apliciraju za pomenuti projekat. 

“Moram ponoviti da je najviše aplikacija pristiglo sa sjevera. Da li to znači da se primorje, koje je prepuno nevjerovarnih anegdota, umorilo? Primorje, a samim tim i Herceg Novi predstavlja riznicu priča, ideja, pa ovim putem pozivam sve primorce, bili oni poslenici u sektoru turizma ili ne, da se, ukoliko imaju ideju prijave, kako bi mogli da valorizujemo neki lokalitet koji je nama nepoznat, a da ima neku priču, koja može biti i plod mašte“, naglasio je Petričević.  


On je dodao da je cilj projekta jačanje crnogorskog turističkog proizvoda, kako u geografskom tako i u sadržajnom smislu. 

“Pored ovog projekta, u Ministarstvu turizma pripremamo projekat “Dobar domaćin”, koji će biti kompatibilan sa projektom “Sva čuda Crne Gore”, a cilj je da povežemo turizam i poljoprivredu, koji definitivno, kada je Crna Gora u pitanju, jedno bez drugog ne mogu“, kazao je Petričević.


Legenda o Mirištu prvi je kandidat grada Herceg Novog za projekat “Sva čuda Crne Gore”. Ovu ideju predstavnicima Ministarstva održivog razvoja i turizma predstavila je novinarka Vitka Vujnović, na prezentaciji projekta održanoj danas u “Gradskoj kafani”.



 

Send this to a friend