Ekonomija

Radulović: Nagrada Brend lider je priznanje svim turističkim poslenicima

“Sam, kao jedinka, ne bih mogao puno da uradim, a svi zajedno izgleda da smo uradili dovoljno. Da su nekog drugog izabrali za brend lidera mislim da ne bi pogriješili. U svakom slučaju, prija ovo priznanje, a Crna Gora ide sigurnim koracima i na pravom smo putu kada je turizam u pitanju“, rekao je Radulović.

Na pitanje koliki je stimulans ovo priznanje za dalje aktivnosti, Radulović je kazao da je motiva bilo i bez nagrade i da je do sada grupacija Montenegro stars postigla rezultate, a Crna Gora se iz godine u godinu pozicionira na sve većem mjestu turističke ljestvice Mediterana i Evrope.

“Ova nagrada je minuli rad”, smatra Radulović, uz podsjećanje da je više godina predsjednik CTU, prije svega, predsjednik sektora hotela, Viste asocijacije koja objedinjava šest država Balkana – Hrvatsku, Bosnu, Srbiju, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru.

“Iz godine u godinu Crna Gora je sve više povezana u tursitički network Evrope i šire, pa se i rezultati podrazumijevaju. Rezultat je u stvari gost, odnosno koliko će Crna Gora imati gostiju i odakle”, navodi on.

“Jedno tržište, i to rusko, polako gubimo, ne mi nego čitava Evropa, ali smo ovo ljeto taj gubitak nadomjestili sa drugim tržištima, maltene bezbolno, i čak podigli ukupan broj gostiju. Naredna godina, ako budemo mudri, ako budemo imali pomoć od lokalne uprave i Vlade, odnosno resornih ministarstava, bi trebala da bude izvanredna”, poručio je Radulović.

Send this to a friend