Ekonomija

Rašović: Obogatiti turističku ponudu Podgorice

Kako navodi u saopštenju član Incijativnog odbora Demokrata Đorđije Rašović, na samo četrdeset minuta vožnje od Podgorice, daleko od gradske gužve, na kučkim planinama leži izuzetan turistički potencijal,  čist vazduh i priroda u najčistijem obliku, Kučka Korita, Bukumirsko i Rikavačko jezero,  veliki broj planinskih vrhova većih od 2.000 metara, živopisni predjeli i stjenoviti pašnjaci definitivno su lokacije kojim se može obogatiti planinski turizam, a  glavni grad pohvaliti i kvalitetno upotpuniti svoju siromašnu turističku ponudu.

“Porazna je činjenica da veliki broj građana Crne Gore, čak i Podgoričana, nikada nije ni čuo, a kamoli  posjetio ova mjesta, a oni koji ipak jesu uvjek im se rado i sa oduševljenjem vraćaju. Krivca za to, naravno, treba tražiti u Turističkoj organizaciji Podgorice koja nedovoljno promoviše planinski turizam na kučkim planinama,  a i Glavnom gradu, koja zatvara oči pred činjenicom da Kučka Korita na 1.400 metara nadomorske visine i 30 kilometara od centra Grada imaju sve predispozicije da budu  atraktivno izletište kako u ljetnjem tako i u zimskom periodu. Obogaćivanjem turističke ponude u vidu izgradnje planinarsko-pješačkih i biciklističkih staza kao i sportsko rekreativnog sadržaja ovaj kraj može biti mjesto kojem će se turisti uvjek rado vraćati”, navodi Rašović.

Dok, kako dodaje, Turistička organizacija Podgorice u “Top 10” atrakcija Glavnog grada promoviše Most Milenijum i šoping  centar Delta City, nebrušeni biseri kučkih planina, turistima nažalost jedva poznati, spremno čekaju bolja vremena.  

“Demokrate će se zalagati da se navedena izletišta u blizini Podgorice adekvatno turistički promovišu i približe turistima kako bi Podgorica konačno iskoristila nesumnjivi potencijal Kučkih planina i prešla još jedan stepenik ka cilju da bude atraktivna turistička destinacija”, zaključuje Rašović.

           

 

Send this to a friend