Ekonomija

Regent Porto Montenegro u brazilskom izdanju Elle magazina

“Nova rivijera” naziv je članka koji je Elle Brazil objavio o Crnoj Gori i na taj način predstavio svojim čitaocima ovu “destinaciju ljeta sa kristalno čistim plažama, bogatom istorijom i prelijepim hotelima“,  kako je napisano u ovom magazinu. 

Mnogo je epiteta kojima je novinarka i autorka članka, Adriana Setti dočarala Crnu Goru brazilskoj publici.

Regent Porto Montenegro je uporedila sa glamuroznim i prelijepim venecijanskim palatama dok je našu zemlju opisala kao „”ovi Monako“, a za marinu Porto Montenegro je navela da predstavlja “dašak Azurne obale“ u Crnoj Gori.

Pored toga što je novinarka bila impresionirana ljepotama Crne Gore, nije ostala ravnodušna ni prema gostoprimstvu našeg naroda i ukusnim mediteranskim specijalitetima. 

Skrenula je pažnju i na to da Crna Gora nije nepoznata u krugovima ljudi sa istančanim ukusom. To potvrđuje činjenica da je Crna Gora još od druge polovine prošlog vijeka mjesto za relaksaciju i uživanje brojnih zvijezda poput Sofije Loren i Merlin Monro, a sve češće je posjećuju manekenka Naomi Kembl i prvi reket svijeta Novak Đoković, kao i mnoga druga poznata lica svjetskog džet seta.

Međutim, Adriana ih je “upozorila” da je možda vrijeme da potraže novo mjesto gdje mogu da pobjegnu od pažnje javnosti jer po podacima Svjetskog savjeta za putovanje i turizam (World Travel and Tourism Council), Crna Gora je destinacija za koju će ubrzo znati cijeli svijet. 

“Nakon ovog članka u rođendanskom broju magazina Elle Brazil koji ovim izdanjem slavi 27 godina postojanja, možemo sa sigurnošću da tvrdimo da su čitaoci brazilskog magazina Elle upoznati sa ljepotama Crne Gore, dok Regent Porto Montenegro nestrpljivo čeka da ugosti posjetioce iz ove zemlje i potvrdi sve lijepe riječi koje je Adriana napisala o hotelu i o Crnoj Gori”, izjavio je menadžment hotela Regent. 

Send this to a friend