Ekonomija

Rožaje i ski centar Hajla ponovo postaju turističke destinacije

Ove godine od Vlade Crne Gore odobrena su sredstva za oživljavanje zimskog turizma u Rožajama. Novoosnovano preduzeće ski centar Hajla Rožaje koje je  i osnivač opština Rožaje gazdovaće ovim centrom. 

Naime, vrijedno je istaći da je staza na Turjaku II  u potpunosti bila zarasla šumom i drvećem i ista je sada u potpunosti kultivisana i spremna za sve ljubitelje zimskih sportova, prenosi internet magazin Bošnjak.

Pored staze se nalazi i parking zona koja je isto tako bila neuređena i na tom dijelu se nije moglo prići autima. Sada to izgleda sasvim pristojnije i potpuno dovoljno prostora ima da se na ovom dijelu ugoste svi koji dođu na skijalište.

Rekonstrukcija hotel “Turjak” je zaustavljena prije nekoliko godina, te je ski centar nemoguće u potpunosti oživjeti. Ipak, u podnožju glavne ski staze će najvjerovatnije biti izgrađen moderan i novi ugostitljski objekat koji će upotpuniti turističku ponudu.

Rožajsko područje ima optimalne uslove za razvoj zimskih sportova na nadmorskoj visini od 1200 – 1600 metara nadmorske visine, gdje se snijeg zadržava 120 dana godišnje, koji su uglavnom sunčani. Tako da su očekivanja zaista optimistična u Rožajama da će ova sezona biti jako uspješna.

 

Send this to a friend