Ekonomija

Sezona raftinga: Dobra posjeta za vrijeme praznika

Predstavnik Udruženja u radnoj grupi za izmjene i dopune Zakona o raftingu, Veljko Vujanović, kazao je agenciji Mina-business da trenutno posjeta nije najbolja.

“Međutim, to je i očekivano, s obzirom da glavna sezona počinje u julu“, rekao je Vujanović.

On je dodao da su cijene iste kao i prošle godine.

Komentarišući barijere u poslovanju sa kojima se suočavaju oni koji pružaju usluge raftinga, Vujanović je saopštio da još nije došlo do izmjena i dopuna Zakona o raftingu, iako je najavljeno da će do njih doći u drugom kvartalu ove godine.

“Još postoje barijere po pitanju sticanja licenci za skipere, dugotrajne administrativne procedure pregleda i upisa rafting čamca u evidenciju Uprave pomorske sigurnosti, kao i izdavanja odobrenja po mjestu otpočinjanja raftinga“, naveo je Vujanović.

Prema njegovim riječima, rafteri iz Plužina moraju dobiti odobrenje i u Plužinama i na Žabljaku i u Kolašinu, ako namjeravaju voditi turiste čitavim tokom rijeke Tare.

“Sezona je ograničena na period od 15. aprila do 1. oktobra što onemogućava raftere u Kolašinu da izvode rafting u predsezoni, na primjer u martu i aprilu, kada u gornjem toku imaju pogodan vodostaj“, zaključio je Vujanović.

Send this to a friend